Cara Memformat Catatan LinkedIn

Perniagaan yang menggunakan rangkaian sosial LinkedIn untuk berhubung dengan profesional lain boleh membuat catatan di profil mereka atau sebagai ahli kumpulan. LinkedIn tidak merangkumi banyak pilihan format untuk catatan. Anda boleh menambahkan pautan, yang menghasilkan tajuk dan keterangan pautan, yang dapat anda edit mengikut keperluan. Semasa membuat catatan kumpulan, anda boleh memasukkan tajuk dalam catatan anda. Kedua-dua jenis catatan membolehkan anda menghantarnya ke suapan Twitter anda.

Kemas kini Status

1

Klik "Kirimkan Kemas Kini", yang terletak di bawah gambar anda di halaman Profil anda. Kotak teks dengan "Kongsi Kemas kini" muncul.

2

Klik kotak teks dan taipkan catatan anda.

3

Klik "Lampirkan Pautan" di bawah kotak teks.

4

Tampal pautan laman web yang ingin anda sertakan dalam siaran di kotak teks "Tambah URL" dan klik "Lampirkan." Pautan dimuat dan keterangan muncul di bawah catatan anda.

5

Klik "Edit" di sebelah keterangan pautan. Tajuk pautan dan keterangan pautan muncul dalam kotak teks yang berasingan.

6

Ubah tajuk atau keterangan pautan seperti yang diperlukan dan klik butang "Pratonton". Pautan yang diedit muncul di bawah siaran anda.

7

Klik menu lungsur turun "Terlihat Untuk" dan pilih "Sesiapa sahaja", jika siaran anda terbuka untuk umum, atau "Sambungan Sahaja", jika anda hanya mahu memaparkan siaran dengan sambungan anda.

8

Klik kotak di sebelah ikon Twitter untuk menambahkan catatan anda ke suapan Twitter anda secara automatik.

9

Klik butang "Kongsi" untuk menghantar mesej anda.

Catatan Kumpulan

1

Klik kotak teks "Perbincangan" di halaman kumpulan. Dua kotak teks muncul.

2

Taipkan subjek di kotak teks pertama. Baris subjek ditulis lebih besar daripada mesej pos dan terhad kepada 200 aksara.

3

Klik kotak teks "Tambah Lebih Banyak Perincian" dan taipkan mesej anda.

4

Klik "Lampirkan Pautan", tampal alamat laman web yang ingin anda kongsi dengan kumpulan dan kemudian klik "Lampirkan." Pautan, bersama dengan keterangan, muncul di bawah catatan anda.

5

Klik "Edit" di sebelah keterangan pautan untuk mengedit tajuk atau keterangan pautan. Klik "Simpan" apabila anda selesai mengedit.

6

Klik kotak di sebelah logo Twitter untuk menambahkan catatan ke suapan Twitter anda.

7

Klik "Kongsi" untuk menghantar mesej anda ke kumpulan.