Cara Memperbaiki Rangkaian Terhad pada iPhone 4

Beberapa pemilik iPhone 4 telah melaporkan kehilangan sambungan rangkaian selular mereka pada peranti setelah mengeluarkan dan memasukkan semula kad SIM telefon. Pengguna lain mengalami kesilapan rangkaian terhad ketika mereka mengemas kini sistem operasi iOS. Sekiranya anda menerima ralat pada peranti anda bahawa rangkaian selular anda dibatasi, pertama-tama matikan semua sambungan rangkaian anda, kemudian tetapkan semula pembawa rangkaian anda untuk mendapatkan semula sambungan dengan perkhidmatan selular anda.

1

Nyalakan iPhone anda 4. Mesej "Masukkan Kad SIM Anda" akan dipaparkan jika kad SIM tidak ada semasa telefon boot.

2

Masukkan kad SIM anda, dan kemudian ketuk "OK."

3

Ketik ikon roda gigi di loncatan iPhone 4, dan kemudian ketuk "Telefon." Ketuk pilihan "SIM PIN", dan kemudian ketuk slaid untuk mematikan PIN SIM. Ketuk pilihan "Telefon", lalu pilihan "Tetapan" untuk kembali ke menu Pengaturan.

4

Ketuk pilihan "Umum" di menu Tetapan, dan kemudian ketuk "Rangkaian." Geser suis "Data Selular" ke posisi "Mati". Ketuk anak panah "Rangkaian", lalu ketuk anak panah "Tetapan" untuk kembali ke menu Tetapan.

5

Ketuk pilihan "Umum" di menu Tetapan, lalu ketuk "Rangkaian." Geser suis "Data Selular" ke posisi "Mati". Ketuk anak panah "Rangkaian", lalu ketuk anak panah "Tetapan" untuk kembali ke menu Tetapan.

6

Ketuk pilihan "Umum", lalu ketuk "Tarikh & Waktu." Geser suis "Tetapkan Secara Otomatis" ke posisi "Mati". Ketuk anak panah "Umum", lalu ketuk "Tetapan" untuk kembali ke menu Tetapan.

7

Ketuk "Pemilihan Rangkaian" dan luncurkan slaid "Automatik" ke "Mati." Ketuk anak panah "Tetapan" untuk kembali ke menu Tetapan.

8

Ketuk pilihan "Wi-Fi" dan luncurkan slaid Wi-Fi ke "Mati". Ketuk "Tetapan" untuk kembali ke layar Tetapan.

9

Ketuk "Mod Pesawat", kemudian ketuk suis untuk mengubahnya menjadi "Hidup" Biarkan telefon dalam Mod Pesawat selama satu minit.

10

Geser suis "Mod Pesawat" ke posisi "Mati". Mesej muncul di bar navigasi atas semasa iPhone mencari perkhidmatan.

11

Ketuk pilihan "Umum" di menu Tetapan dan ketuk "Reset." Ketik "Tetapkan Semula Tetapan Rangkaian." Ketuk pilihan "Tetapkan Semula Tetapan Rangkaian" berwarna merah untuk mengesahkan. Logo Apple dipaparkan semasa tetapan rangkaian telefon diset semula. Skrin papan luncur iPhone dipaparkan dan peranti mencari perkhidmatan. Rangkaian tanpa had anda dikesan. Sekiranya rangkaian anda tidak dapat dikesan dalam dua minit, lanjutkan ke langkah seterusnya.

12

Ketuk ikon roda gigi di loncatan iPhone, kemudian ketuk "Pemilihan Rangkaian." Ketuk "Pembawa", lalu "Automatik" untuk mematikan fitur Otomatis "Mati", jika fitur dihidupkan. Peranti mencari dan menyenaraikan pembawa dalam jangkauan.

13

Ketik entri untuk pembawa anda. Contohnya, ketik "Verizon Wireless" untuk mengkonfigurasi pembawa anda secara manual sebagai Verizon. Peranti menyambung ke pembawa anda dan anda mempunyai sambungan yang tidak terhad.