Cara Menghubungkan Wang & Excel MSN

Laman web MSN Money mengandungi sejumlah besar data kewangan yang dapat bermanfaat bagi banyak perniagaan dalam menjalankan operasi sehari-hari mereka, seperti data portfolio yang terdapat dalam Pengurus Portofolio MSN, harga sejarah untuk instrumen kewangan dan maklumat yang terdapat dalam Microsoft Screener Deluxe. Data ini dapat dihubungkan terus ke Microsoft Excel dengan mengeksportnya dari laman web Wang ke dalam buku kerja Excel yang ada.

Mengaitkan Wang MSN dengan Excel melalui Perintah Eksport

Menghubungkan data dari MSN Money ke Excel dapat memberikan maklumat terkini dalam buku kerja Excel anda yang kemudian anda boleh ubah suai atau gabungkan. Maklumat saham boleh merangkumi harga semasa dan sejarah untuk sekuriti di seluruh dunia.

Mengeksport dari Portal Pelaburan Wang MSN

Mengeksport data portfolio dari Pengurus Portofolio di MSN Money Investing membuat fail teks tersimpan yang kemudian dapat dibuka dalam Excel di dalam lembaran kerja baru atau di dalam lembaran yang ada. Yang diperlukan untuk membuat fail teks adalah menggunakan pilihan "Eksport" di bawah menu "Pilihan Fail" di Pengurus Portfolio. Menu "Pilihan Fail" boleh didapati di bahagian "Lagi" pengurus. Simpan fail teks yang baru dibuat ke peranti penyimpanan, dan kemudian buka fail teks di dalam buku kerja Excel tempat anda ingin meletakkan maklumat tersebut. Sebagai alternatif untuk membuat fail teks, anda boleh menyerlahkan maklumat dalam Pengurus Portfolio dan menyalinnya ke papan keratan anda. Buka fail Excel dan kemudian pilih sel Excel sebagai lokasi permulaan untuk menampal data yang disalin. Setelah menampal,data portfolio akan dimasukkan ke dalam buku kerja Excel anda seperti yang diserlahkan.

Mengeksport Harga Sejarah dari MSN Money

Selain mengeksport keseluruhan portfolio dari MSN Money untuk menghubungkan data dengan Excel, juga memungkinkan untuk mengeksport data harga sejarah untuk setiap keselamatan ke Excel. Melalui laman MSN Money Investing, anda boleh memilih saham tertentu untuk dipaparkan dengan nama atau simbol perdagangannya, kemudian tempoh untuk paparan harga sejarah saham tersebut. Ini memaparkan carta tersuai untuk stok yang boleh anda import ke Excel.

Mengeksport Data dari Deluxe Screener

Mengeksport data dari MSN Money's Deluxe Screener membolehkan anda memindahkan maklumat screener, termasuk simbol perbandingan yang digunakan dalam screener, kriteria stok screener anda dan hasil screener ke Excel untuk paparan atau pengubahsuaian. Prosesnya automatik secara langsung dari halaman screener melalui pilihan "Deluxe Screener File". Apabila berada di menu Fail, pilih pilihan "Eksport" dan kemudian eksport hasilnya ke Excel. Aplikasi Excel akan dibuka secara automatik dengan item screener dimasukkan ke dalam buku kerja baru. Menempatkan maklumat dalam buku kerja yang ada memerlukan anda menggunakan menu "Edit" sebagai gantinya, memilih untuk menyalin hasilnya ke papan keratan sebelum anda dapat menyisipkan hasilnya ke dalam buku kerja Excel yang ada.