Bagaimana Menjadi Perkhidmatan Jualan Estet Profesional

Sebagai pemburu harta karun profesional, anda memasarkan dan menjual barang berharga orang lain. Pelanggan anda bergantung pada anda untuk menyusun, memberi harga dan menjual barang yang tidak diingini sebagai ganti wang tunai. Perniagaan anda didasarkan pada peratusan penjualan, diukur berdasarkan anggaran jumlah tenaga kerja. Pelanggan anda merangkumi orang yang berpindah dan keluarga individu yang telah meninggal dunia dan perlu mencairkan lebihan aset.

1

Tentukan sama ada anda akan menjalankan perniagaan anda sebagai pemilik tunggal, perkongsian, LLC atau sebagai syarikat. Dapatkan lesen perniagaan, yang diperlukan untuk memulakan perniagaan dalam talian dari rumah. Dapatkan permit penjual dari agensi kerajaan tempatan anda. Teliti undang-undang kerajaan negeri dan tempatan untuk sebarang izin lain yang mungkin anda perlukan. Fail "berniaga seperti" dengan nama perdagangan anda dengan kerani daerah anda, jika anda memulakan hak milik tunggal dengan nama selain nama anda sendiri, dalam masa 30 hari setelah memulakan perniagaan anda. Atau membentuk LLC atau syarikat untuk mendaftarkan nama perdagangan anda dengan berkesan.

2

Adakah perniagaan anda terikat kerana anda dan mereka yang bekerja akan mengurus wang dan aset orang lain dan kerana pelanggan anda mengharapkannya dari anda sebagai profesional. Pastikan perniagaan anda menampung perbelanjaan sekiranya berlaku kecederaan atau penyakit akibat bekerja.

3

Pasarkan perniagaan anda dengan bergabung dengan Kamar Dagang tempatan anda untuk menjadi tersenarai dalam daftar perniagaan di komuniti anda dan dapatkan rujukan tempatan. Gunakan sumber pengiklanan percuma, seperti Craigslist; eBay Classifieds, yang, tidak seperti eBay standard, percuma, Pennysaver dan kertas tempatan anda. Hantarkan berita mengenai perniagaan anda dan penjualan yang akan datang di seberapa banyak tempat dalam talian yang anda boleh, seperti Facebook dan Twitter, sebagai contoh, serta menyiarkan kad perniagaan dan risalah di papan buletin di sekitar komuniti anda. Buat laman web anda sendiri untuk memasarkan perniagaan anda di Wix, Weebly, Webstarts atau Moonfruit, misalnya.

4

Gunakan kontrak perniagaan dengan setiap pelanggan dan dapatkan maklumat setiap pekerjaan secara bertulis. Tarikh dan tandatangani kontrak dan minta pelanggan anda melakukan perkara yang sama. Kunjungi rumah yang mengandungi isi yang akan dijual dan hitung berapa banyak kerja dari segi anggaran jam yang anda fikir perlu dilakukan untuk membersihkan, mengatur, harga dan menjual kandungannya. Bayaran antara 50 hingga 25 peratus penjualan berdasarkan jumlah kerja. Faktor kos pembersihan dan bantuan sewaan, jika perlu. Tanyakan kepada pelanggan anda apa yang ingin mereka lakukan dengan barang yang tidak terjual pada akhir penjualan dan cadangkan badan amal tempatan.

5

Gunakan eBay atau sewa pegawai penilai untuk menentukan nilai aset. Simpan inventori bertulis bagi setiap barang yang akan dijual dan harganya yang sepadan dan sertakan rekod fotografi barang mewah untuk tujuan insurans. Gariskan setiap item ketika dijual dan perhatikan apa yang dijual. Gunakan resit penjualan berkarbonat yang merangkumi harga barang dan keterangan sebagai bukti apa yang telah dijual. Kaji jumlah penjualan setiap hari penjualan dengan pelanggan anda. Iklankan setiap penjualan harta tanah sekurang-kurangnya satu minggu sebelum penjualan di surat khabar tempatan.

6

Menyimpan rekod keuntungan atau kerugian bersih anda dengan teliti untuk tujuan cukai. Sertakan borang Jadual C dengan penyata cukai pendapatan 1040 Internal Revenue Service anda jika anda adalah pemilik tunggal untuk melaporkan keuntungan atau kerugian bersih kepada kerajaan persekutuan dan negeri untuk mengelakkan hukuman cukai di masa hadapan. Failkan Jaminan Sosial dan cukai Medicare untuk perniagaan anda selain cukai pendapatan perniagaan.