Cara Menghilangkan WordPress sepenuhnya dari HostGator

HostGator adalah penyedia hosting Web yang menggunakan utiliti pemasangan Fantastico De Luxe untuk memasang dan membuang pakej perisian melalui papan pemuka CPanel. Banyak pentadbir Web menggunakan Fantastico untuk menyebarkan WordPress dan pakej perisian lain kerana Fantastico mengesan kemas kini dan menyediakan skrip untuk menyahpasang perisian secara automatik. Walau bagaimanapun, sebilangan pentadbir lebih suka memasang pakej secara manual seperti WordPress. Sekiranya pakej dipasang secara manual, program ini tidak dijejaki oleh Fantastico dan mesti dikeluarkan secara manual.

Gunakan Fantastico untuk Nyahpasang WordPress

1

Log masuk ke akaun CPanel anda, yang dapat diakses di HostGator dengan URL nama domain anda bersama dengan subdirektori "/ cpanel". Sekiranya nama domain anda adalah "mydomain.com", papan pemuka CPanel anda dapat diakses di www.mydomain.com/cpanel.

2

Tatal ke bawah ke bahagian "Perisian / Perkhidmatan" di papan pemuka CPanel dan kemudian klik ikon "Fantastico De Luxe". Fantastico membuka dan memaparkan senarai aplikasi yang terpasang. Setiap entri aplikasi menyertakan butang "Buang".

3

Klik butang "Buang" di sebelah laman WordPress untuk menyahpasangnya. Tunggu beberapa minit sehingga aplikasi menyahpasang sepenuhnya. Mesej muncul apabila perisian dikeluarkan sepenuhnya.

Nyahpasang Manual WordPress

1

Buka papan pemuka CPanel anda di penyemak imbas Web dan log masuk ke akaun hosting anda.

2

Klik ikon "Pengurus Fail" di bahagian "Fail" pada papan pemuka CPanel. Pengurus Fail dibuka.

3

Klik folder yang mengandungi laman WordPress dan kemudian klik butang "Padam" di bar alat atas Pengurus Fail.

4

Navigasi kembali ke papan pemuka CPanel dengan mengklik ikon "Rumah" atau butang "Kembali". Klik ikon "Pangkalan Data SQL Saya" di bahagian Pangkalan Data. Senarai pangkalan data yang anda buat disenaraikan.

5

Cari pangkalan data yang sesuai dengan laman WordPress yang ingin anda alih keluar. Klik pautan "Buang" di sebelah kanan nama pangkalan data. Laman WordPress dinyahpasang secara manual.