Cara Memasukkan Klip Audio di Blogger

Anda mempunyai pilihan untuk meningkatkan laman Blogger dengan semua jenis kandungan, termasuk klip audio. Dengan audio, pelawat anda dapat mendengar suara yang membantu menyokong kandungan halaman anda. Sekiranya anda seorang pemuzik, misalnya, anda boleh menerbitkan lagu terbaru anda. Blogger memberi anda akses ke alat "HTML / JavaScript", yang memudahkan anda menambahkan kod yang menerbitkan media anda. Setelah anda memuat naik fail anda ke hos Internet percuma, gunakan halaman "Tata Letak" di Blogger untuk meletakkan klip audio di tempat yang anda mahukan.

Memuat naik Klip Audio

1

Arahkan penyemak imbas anda ke hos fail dalam talian percuma seperti Fail Dropper, WikiUpload atau zShare (pautan dalam Sumber).

2

Klik butang "Pilih File" atau "Browse", dan pilih fail audio anda dari tetingkap dialog yang terbuka. Klik butang "Muat Naik Sekarang", "Mulakan Muat Naik" atau "Muat Naik Imej" untuk melakukan muat naik.

3

Salin kod yang muncul di medan teks Pautan atau URL.

Penerbitan ke Blogger

1

Log masuk ke akaun Blogger anda, dan klik nama blog anda untuk mengakses halaman "Ikhtisar" laman web anda. Klik pautan "Tata Letak" untuk memunculkan halaman tempat anda boleh memasukkan alat.

2

Klik pautan "Tambahkan Gadget" di kawasan di mana anda mahu fail audio dipaparkan. Tindakan ini membuka tetingkap dialog "Tambah Gadget".

3

Klik pautan "HTML / JavaScript" dan tampal pautan fail audio di kotak Kandungan. Anda juga boleh memasukkan tajuk pilihan di medan Tajuk. Klik butang "Simpan" untuk menerbitkan karya anda, dan kemudian klik butang "Lihat Blog" untuk melihat klip audio di halaman anda.