Bolehkah Saya Menyiarkan 200 Iklan Sehari di Craigslist?

Craigslist adalah perkhidmatan rahsia berasaskan komuniti percuma di mana puluhan juta pos dibuat setiap bulan. Untuk mengekalkan integriti laman web ini, kakitangan di Craigslist telah menyusun senarai panduan yang mesti dipatuhi oleh anggota masyarakat. Di antara garis panduan ini adalah peraturan yang mengatur frekuensi posting, yang disediakan untuk mengelakkan spam dan iklan komersial.

Catatan yang dibenarkan

Craigslist membolehkan anda menyiarkan satu iklan dalam satu kategori dan di satu bandar setiap 48 jam. Bandar di mana iklan anda disiarkan mestilah bandar tempat anda tinggal atau kota yang paling dekat dengan anda. Sejak Craigslist dikembangkan untuk menghubungkan individu yang tinggal dalam komuniti yang sama, iklan yang berlaku di lebih dari satu bandar melanggar garis panduan Craigslist.

Catatan yang disekat

Sekiranya anda cuba menyiarkan iklan yang serupa atau sangat serupa dengan iklan aktif lain yang anda hantar, mesej "disekat" akan muncul dan iklan baru anda tidak akan diterbitkan. Ini untuk mengelakkan sistem Craigslist dihujani spam. Untuk menerbitkan iklan baru anda, anda mesti memadamkan iklan lama anda.

Catatan yang Ditanda

Walaupun beberapa orang cuba menyebarkan pesan "disekat" dengan mengubah beberapa bahasa dalam iklan mereka, Craigslist dipantau oleh masyarakat, yang bermaksud anggota masyarakat lain dapat dan melakukan bendera iklan yang melanggar peraturan Craigslist. Semasa menandai iklan, ahli komuniti mesti menunjukkan alasan mereka menandakan dari senarai pilihan. Salah satu pilihannya adalah spam / overpost, yang berlaku untuk iklan yang terlalu sering diposting, iklan yang ditempatkan di beberapa kota atau kategori, dan iklan yang terlalu komersial. Menurut Craigslist, berjuta-juta iklan dikeluarkan setiap bulan akibat sistem penanda ini.

Memadam dan Menghantar Semula

Iklan yang disiarkan di Craigslist dipaparkan dalam urutan iklan tersebut diterbitkan. Akibatnya, beberapa iklan berakhir di bahagian bawah kategori hanya beberapa jam setelah iklan tersebut diposkan. Sekiranya ini adalah alasan anda mahu menyiarkan semula, anda boleh melakukannya pada hari yang sama dengan memadamkan iklan lama anda terlebih dahulu. Proses ini dapat diselesaikan melalui halaman akaun Craigslist anda atau e-mel pengeposan sendiri di mana anda mengaktifkan iklan asal anda.