Cara Membuat Blackberry Prabayar

Perkhidmatan tanpa wayar prabayar membolehkan anda mengawal kos bil wayarles bulanan anda kerana anda membayar kos tetap untuk perkhidmatan tersebut terlebih dahulu. Walaupun sebilangan pembawa wayarles prabayar menjual telefon BlackBerry, anda dapat menjimatkan wang dengan membuka kunci BlackBerry anda untuk digunakan dengan perkhidmatan mereka dan bukannya membeli BlackBerry baru. Yang anda perlukan untuk menjadikan BlackBerry anda sebagai telefon prabayar setelah anda membukanya ialah kad SIM prabayar dari pembawa wayarles.

1

Hubungi pembawa wayarles semasa anda dan minta kod buka kunci untuk BlackBerry anda. Bergantung pada pembawa anda atau status kontrak tanpa wayar anda, mereka mungkin melepaskan kod buka kunci kepada anda. Sebagai contoh, sebilangan pembawa akan memberi anda kod buka kunci ke peranti anda jika akaun anda dalam keadaan baik dan perkhidmatan wayarles anda aktif selama lebih dari 90 hari. Sekiranya pembawa wayarles anda enggan memberi anda kod buka kunci, gunakan perkhidmatan dalam talian untuk mendapatkan kod tersebut.

2

Lancarkan penyemak imbas Web dan pergi ke laman web perkhidmatan membuka kunci telefon bimbit. Unlockmyberry.com, unlocktotalk.com dan blackberryunlocking.com adalah laman web yang menawarkan perkhidmatan membuka kunci telefon bimbit. Ikuti arahan dari laman web untuk membeli kod buka kunci untuk BlackBerry anda. Setelah maklumat pembelian anda disahkan, kod tersebut akan dihantar kepada anda melalui e-mel.

3

Buka kunci BlackBerry anda. Matikan sambungan tanpa wayar pada BlackBerry anda, kemudian pilih "Pilihan" atau "Tetapan." Pilih "Pilihan Pendahuluan", kemudian pilih "Kad SIM." Taip "MEPD" pada papan kekunci, kemudian ketik "MEP2." Skrin memaparkan "Masukkan Kod MEP Rangkaian." Masukkan kod buka kunci untuk membuka kunci BlackBerry.

4

Keluarkan kad SIM semasa dari BlackBerry anda, kemudian masukkan kad SIM prabayar ke dalam telefon. Gunakan BlackBerry anda seperti biasa dengan perkhidmatan wayarles prabayar baru.