Cara Membuat Lipatan Tiga Kali Dengan OpenOffice

Brosur tiga kali lipat secara amnya dirancang untuk memiliki tiga panel yang sama dan dapat dirancang menggunakan perisian Apapche OpenOffice percuma. OpenOffice mempunyai pilihan templat, termasuk brosur Tri-Fold, yang tersedia dalam talian, yang melancarkan proses membuat sendiri. Setelah memuat turun dan membuka templat di OpenOffice, anda boleh menambah maklumat dan gambar anda sendiri.

Muat turun Templat

Templat brosur tiga kali lipat tersedia sebagai muat turun percuma dari laman web templat Apache OpenOffice (pautan di Sumber.) Templat dimuat turun dalam format Templat Teks OpenDocument yang boleh dibuka secara langsung di OpenOffice Writer.

Menyesuaikan Reka Bentuk Templat

Setelah membuka fail OTT di Apache OpenOffice beberapa contoh teks dipaparkan di brosur untuk menunjukkan kedudukan dan susun atur maklumat. Padamkan kandungan sampel dengan menekan "Ctrl-A" dan kemudian "Del" sebelum menambahkan maklumat anda sendiri. Setelah menyesuaikan brosur, simpan hasilnya ke nama fail baru untuk mengekalkan templat asal untuk digunakan di masa hadapan.