Bagaimana Memulakan Syarikat Pengeluaran Muzik Anda Sendiri

Untuk menjadi Quincy Jones seterusnya, anda memerlukan latar muzik yang kuat. Dapatkan sebanyak mungkin tentang perniagaan dengan mendengarkan pemuzik, berada di sekitar pemuzik dan bekerja dengan pemuzik, pengeluar, artis dan pengurus tempat. Juga, pastikan anda mengetahui laman web industri dan buku-buku yang berkaitan tentang muzik, serta kumpulan muzik yang berminat. Anda tidak semestinya memerlukan pendidikan formal dalam muzik atau perniagaan, tetapi anda memerlukan akal, telinga yang baik dan kemampuan untuk belajar.

Buat Studio Anda

Sebilangan besar pengeluar muzik mempunyai studio di rumah, walaupun mereka mempunyai studio di lokasi perniagaan. Cari tempat di rumah anda yang mempunyai peluang terbaik untuk membiarkan anda bekerja dalam diam. Anda harus bebas dari gangguan dan gangguan dari semua yang berlaku di luar bilik itu. Pertimbangkan kalis bunyi, dengan membuat panel dengan mudah anda boleh membuat diri anda sendiri atau dengan mengupah seseorang untuk melindungi bilik secara profesional.

Isi studio anda dengan peralatan yang tepat, seperti papan suara, perisian audio, dan komputer riba atau desktop. Sekiranya anda merancang untuk merakam instrumen langsung, kemudian pasangkan peralatan dan peralatan yang sesuai yang diperlukan agar orang dapat merakam permainan mereka.

Buat Nama Anda

Setelah memilih nama untuk syarikat produksi muzik anda, anda perlu mendaftarkannya ke pejabat Setiausaha Negara dan mendapatkan ID cukai persekutuan, sama seperti perniagaan lain. Daftarkan URL yang menggambarkan nama perniagaan anda, kemudian pilih dengan gambar studio anda dan juga mereka yang bekerja dengan anda, bersama dengan klip dari muzik anda. Kehadiran media sosial anda juga harus ada di halaman ini, menyenaraikan cara orang boleh menghubungi anda. Inilah permulaan anda untuk menjenamakan dan memasarkan apa yang anda tawarkan.

Buat Muzik Anda

Apa jenis muzik yang anda mahu buat? Rakam lagu anda sendiri untuk mengetahui kelengkapan peralatan anda dan jenis pekerjaan yang ingin anda lakukan. Menghasilkan muzik anda sendiri akan memberi anda keyakinan. Pertimbangkan untuk memuat naik karya anda ke laman web seperti, SoundCloud atau YouTube, agar orang dapat mengetahui karya anda. Ini berfungsi untuk mempromosikan syarikat produksi muzik anda juga.

Rangkaian dan Buat Hubungan

Pergi ke malam mikrofon terbuka di tempat-tempat di sekitar bandar. Hadiri pertunjukan di tempat-tempat yang berlainan yang menyajikan jenis suara yang anda sukai. Secara semula jadi, muzik adalah seni komunal. Berkongsi muzik anda, dan berkongsi muzik orang lain dengan mereka, adalah cara terbaik untuk menjalin hubungan yang diperlukan oleh orang yang menjalankan syarikat produksi muzik.

Berkongsi dalam pengalaman muzik sangat mengagumkan, dan membantu membuat muzik - oleh atau dengan orang lain - boleh menjadi mendalam. Ini adalah perniagaan seperti yang lain, jadi tetapkan harga anda secara kompetitif untuk kawasan anda, dan perlakukan seperti syarikat lain, sehingga anda dapat maju dalam permainan dan mencipta kenangan abadi, serta kestabilan kewangan.