Cara Menjadikan Video YouTube yang Dimuat naik sebagai Peribadi Secara Automatik

Untuk memastikan bahawa video YouTube peribadi tidak disiarkan secara terbuka secara tidak sengaja, ubah tetapan muat naik lalai anda sehingga video baru disetel ke peribadi secara lalai. Anda boleh menukar tetapannya menjadi umum kemudian apabila anda bersedia untuk melepaskan video kepada semua orang. Anda juga boleh memilih untuk berkongsi video peribadi dengan kumpulan terpilih, seperti pelanggan atau pekerja.

1

Klik anak panah di sebelah butang Upload pada bar alat YouTube dan pilih "Dashboard."

2

Klik "Tetapan Saluran" di bar sisi, dan kemudian pilih "Lalai."

3

Klik menu lungsur "Privasi" dan pilih "Peribadi."

4

Klik butang "Simpan". Muat naik masa depan ditetapkan ke peribadi secara automatik melainkan anda mengubah tetapan secara manual semasa memuat naik.