Senarai Yang Perlu Dilakukan untuk Pembukaan Semula

Sama ada perniagaan anda telah berpindah atau baru-baru ini menjalani pengubahsuaian, tidak ada cara yang lebih baik untuk merayakan dan mengeluarkan berita daripada dengan mengadakan acara pembukaan semula yang besar. Pembukaan semula yang besar membantu memberitahu pelanggan sedia ada mengenai pelancaran baru yang menarik dari syarikat anda dan juga menarik pelanggan baru. Pembukaan semula yang berjaya memerlukan perancangan yang teliti, jadi buatlah senarai yang harus dilakukan untuk acara besar anda, maka anda boleh berehat dan menikmati perayaan pada hari pembukaan semula.

Pilih Jenis Acara

Tentukan jenis acara yang paling sesuai untuk tujuan organisasi anda. Pertimbangkan industri anda dan sifat perniagaan anda, yang akan membantu anda menentukan acara tidak rasmi atau rasmi dan jika anda ingin memasukkan tema. Pembukaan semula yang besar dapat dilakukan semudah menawarkan penjualan atau potongan harga istimewa dan melemparkan beberapa belon atau rumit seperti makan malam formal dan hiburan langsung. Buat senarai perkara yang perlu anda lakukan untuk mengatur acara tersebut, seperti menempah tempat, mendapatkan lesen atau izin yang diperlukan, menyewa katerer atau membeli makanan dan minuman, membeli hiasan, mendapatkan kerusi dan menyiapkan persembahan untuk memperkenalkan apa-apa yang istimewa produk atau perkhidmatan.

Sebarkan

Tujuan pembukaan semula adalah untuk menyampaikan berita mengenai persekitaran atau perkhidmatan baru perniagaan anda, jadi membuat orang masuk ke acara ini sangat penting. Buat jemputan untuk dihantar melalui pos atau secara elektronik kepada pelanggan anda yang ada, dan dorong mereka untuk membawa tetamu. Anda boleh memanfaatkan kekuatan media sosial dengan membuat acara di laman peminat Facebook perniagaan anda dan juga Tweet mengenai acara tersebut. Bergantung pada anggaran anda, anda mungkin juga ingin meletakkan iklan dalam talian atau di koran tempatan anda. Sewa seseorang untuk menulis siaran akhbar untuk dihantar ke media untuk menarik liputan berita.

Persediaan Acara

Siapkan untuk acara itu, meminta bantuan pekerja, sukarelawan atau pekerja sementara. Pastikan tetamu semua mempunyai tempat untuk duduk atau berdiri dan menetapkan makanan dan minuman, jika anda membekalkannya. Letakkan hiasan dan tinggalkan helaian masuk di pintu supaya anda dapat mendapatkan maklumat hubungan semua tetamu. Tugas-tugas lain yang mungkin perlu anda lakukan untuk mempersiapkan acara tersebut ialah mempersiapkan pekerja yang membantu dengan acara tersebut dan mengatur muzik atau sistem suara.

Pertimbangan

Pembukaan semula secara besar-besaran mungkin merupakan cara yang tepat untuk merayakan kejayaan syarikat anda, tetapi mudah untuk terjebak dalam kegembiraan merancang acara dan menghabiskan lebih banyak perbelanjaan. Kaji anggaran perniagaan anda sebelum merancang pembukaan semula, sehingga anda dapat merancang ukuran dan jenis perhimpunan yang realistik. Tetapkan had anggaran untuk acara anda dan pecahkan menjadi bahagian terperinci, dengan had perbelanjaan untuk setiap bahagian. Anda boleh menetapkan topi katering $ 500, misalnya, atau anggaran hiasan $ 100.