Cara Mengarkibkan E-mel pada Akses Web Outlook

Outlook Web Access membolehkan pengguna mengakses akaun e-mel tanpa berada di lokasi fizikal perniagaan anda, yang bermanfaat jika anda mempunyai banyak pejabat, pekerja yang melakukan telekomunikasi atau perlu tetap berhubung semasa dalam perjalanan. Mengarkibkan mesej e-mel dapat menjimatkan ruang dan masa yang diperlukan untuk menelusuri mesej lama, sambil membolehkan anda menyimpan mesej e-mel untuk tujuan undang-undang atau kepatuhan. Walaupun pentadbir anda akan menentukan kekerapan pengarkiban automatik, anda boleh mengarkibkan satu e-mel atau keseluruhan kumpulan secara manual pada Outlook Web Access pada bila-bila masa.

1

Untuk mengarkibkan satu mesej e-mel, pilih mesej yang ingin anda arkibkan dalam peti masuk atau folder lain. Klik butang "Tandakan / Arkib" pada bar alat tepat di atas tajuk folder.

2

Untuk mengarkibkan beberapa mesej e-mel yang bersebelahan, tekan dan tahan kekunci "Shift". Klik pada mesej pertama dan terakhir dalam kumpulan yang ingin anda arkibkan. Outlook Web Access akan memilih semua mesej e-mel termasuk dan antara yang anda pilih. Lepaskan kekunci "Shift" dan klik butang "Tandakan / Arkib" pada bar alat tepat di atas tajuk folder.

3

Untuk mengarkibkan beberapa mesej e-mel yang terpisah, tekan dan tahan kekunci "Ctrl". Klik setiap mesej e-mel yang ingin anda arkibkan. Lepaskan kekunci "Ctrl" dan klik butang "Tandakan / Arkib" pada bar alat tepat di atas tajuk folder.