Sekatan Mel Keutamaan USPS

Perkhidmatan Pos Amerika Syarikat (USPS) menawarkan pelbagai perkhidmatan untuk dipilih oleh pelanggan ketika menghantar surat atau bungkusan. Perkhidmatan yang anda pilih, serta jenis barang yang dihantar dan tujuan, akan menentukan kos penghantaran. Surat keutamaan adalah satu pilihan untuk menghantar surat atau bungkusan. Akan tetapi, ada beberapa batasan untuk mengirim surat atau paket melalui surat keutamaan.

Perkhidmatan Mel Keutamaan

Surat keutamaan menghantar surat atau bungkusan anda dalam dua hingga tiga hari bekerja, untuk penghantaran domestik, dalam kebanyakan kes. Anda juga boleh menghantar ke antarabangsa dengan mel keutamaan. Sebagai tambahan, item surat keutamaan dapat dihantar ke kotak pos dan termasuk pengesahan penghantaran. Pejabat pos juga akan mengambil surat atau bungkusan keutamaan anda secara percuma apabila sudah siap dihantar.

Sekatan Mel Keutamaan

Surat keutamaan mempunyai beberapa sekatan tertentu. Tidak kira ukuran barang yang dihantar, beratnya tidak boleh melebihi 70 paun. Tidak ada batasan panjang, lebar atau ketinggian tertentu; namun, ukuran gabungan maksimum bahagian terpanjang dan jarak di sekitar bahagian paling tebal tidak boleh mengukur lebih dari 108 inci.

Sekatan Umum

Barang-barang tertentu tidak boleh dihantar melalui USPS secara umum, seperti bahan berbahaya dan produk tembakau. Sebagai tambahan, barang-barang tertentu sering dilarang dihantar ke negara-negara tertentu. Setiap negara mempunyai larangan khusus. Sebelum menghantar ke destinasi antarabangsa menggunakan surat keutamaan, periksa sekatan khusus negara di laman web USPS.

Cara Menggunakan Surat Keutamaan

Anda boleh membeli label penghantaran untuk surat keutamaan di laman web USPS atau secara langsung di pejabat USPS tempatan. Di samping itu, anda boleh memesan bekalan, seperti sampul surat atau kotak penghantaran keutamaan, di laman web USPS. USPS menawarkan harga tetap yang membolehkan anda menghantar apa sahaja yang sesuai dengan sampul surat atau kotak keutamaan yang sesuai dengan harga yang telah ditentukan selagi beratnya kurang daripada 70 paun.