Cara Menggunakan Logitech Mic

Mikrofon Logitech menghubungkan ke komputer perniagaan anda melalui port USB. Setelah disambungkan, sangat sesuai untuk merakam nota di komputer anda atau berkomunikasi di Yahoo Chat. Mikrofon tidak memerlukan pemuatan perisian tambahan atau pemacu peranti, dan itu termasuk teknologi pembatalan bunyi yang menyaring kebisingan latar belakang. Mikro Logitech serasi dengan sistem Windows dan Mac, dan berfungsi dengan lancar dengan pelbagai aplikasi rakaman audio termasuk Windows Sound Recorder, Audacity dan Mac's GarageBand.

1

Pasangkan penyambung USB dari mikrofon Logitech anda ke mana-mana port USB terbuka di komputer anda. Tekan butang "Kuasa" pada mikrofon untuk menghidupkan peranti. Sistem operasi komputer anda mengenali peranti secara automatik.

2

Klik "Mula | Semua Program | Aksesori | Sound Recorder ”untuk melancarkan utiliti audio Windows, atau membuka aplikasi rakaman audio pilihan anda dari menu Semua Program, desktop atau cakera keras komputer anda dengan mengklik nama atau ikon aplikasi.

3

Klik "Mulakan Rakaman", "Rakam" atau butang dengan kata yang serupa untuk menggunakan fitur rakaman aplikasi. Pegang mikrofon Logitech dekat dengan mulut anda dan bercakap ke dalam peranti dengan suara biasa. Jangan berteriak, kerana ini boleh menyebabkan audio terdistorsi.

4

Tekan "Hentikan Rakaman", "Berhenti" atau butang yang serupa dengan kata untuk menghentikan rakaman.

5

Masukkan nama fail untuk fail audio yang dirakam. Sekiranya anda menggunakan Perakam Suara, ketik nama ke dalam kotak input "Nama fail". Arahkan ke direktori di mana anda ingin menyimpan fail dan klik butang "Simpan".

6

Klik “File” dan “Save As” jika anda menggunakan aplikasi rakaman audio selain Sound Recorder. Navigasikan ke direktori di mana anda ingin menyimpan fail dan ketik nama fail di kotak "Nama fail:". Klik butang "Simpan" untuk menyimpan fail audio anda.

7

Tutup Perakam Suara atau aplikasi rakaman audio anda dan matikan mikrofon Logitech anda.