Cara Memfailkan Pekerja W-2s yang Dibetulkan

Sekiranya majikan anda mengirimkan W-2 yang tidak betul, Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri (IRS) mewajibkan prosedur untuk membetulkan borang sehingga dapat diajukan lagi tanpa penalti. Prosedurnya berbeza-beza bergantung pada apakah anda sudah menyerahkan W-2 atau tidak ke IRS. Walau apa pun, anda perlu mengisi borang tertentu jika anda menerima W-2 dengan maklumat yang salah.

1

Minta majikan anda menghantar borang W-2 yang diperbetulkan sekiranya anda belum memfailkannya dengan IRS.

2

Minta majikan anda untuk menghantar W-2 yang telah diubah dengan perkataan "Diperbetulkan" yang tertera di bahagian atas salinan borang anda.

3

Pastikan majikan anda menyerahkan salinan W-2 yang telah dibetulkan ke IRS dengan Borang W-2C dilampirkan. Borang W-2C menyenaraikan pembetulan yang dibuat pada W-2 anda. Anda juga harus menerima salinan Borang W-2C dari majikan anda untuk menyimpan rekod anda. Semasa mengemukakan penyata yang telah dipinda, lampirkan salinan cetak W-2 yang tidak betul ke Borang W-2C.

4

Failkan penyata yang telah dipinda dengan IRS. Sertakan Borang 1040X dan Borang W-2C jika anda telah mengemukakan penyata cukai anda dengan maklumat yang salah.