Cara Menukar Dokumen Halaman iWork ke PDF

Apple iWork Pages menyimpan dokumen pemprosesan kata atau susun atur halaman anda dalam format proprietari secara lalai. Sekiranya anda perlu membuat dokumen Halaman yang dapat diakses di laman web syarikat anda atau anda perlu membaginya dengan pelanggan atau pelanggan yang tidak mempunyai iWork, anda boleh menukarnya ke fail PDF, yang dapat dibuka pada sistem operasi dan produktiviti lain program. Halaman iWork membolehkan anda mengeksport fail ke PDF dan menyokong pilihan keselamatan dan pelbagai tahap kualiti. Sekiranya anda tidak mempunyai akses ke iWork, anda boleh menggunakan perkhidmatan penukaran fail dalam talian untuk menukar dokumen.

Menggunakan iWork

1

Buka dokumen di Halaman iWork. Klik menu "Kongsi" dan pilih "Eksport."

2

Klik senarai tarik-turun "Kualiti Gambar" pada tab "PDF" dan pilih "Baik," "Lebih Baik" atau "Terbaik." Sekiranya anda ingin melindungi PDF dengan kata laluan, klik "Pilihan Keselamatan." Anda boleh memerlukan kata laluan untuk membuka, mencetak dan menyalin kandungan dari dokumen. Ketik kata laluan untuk membuka dokumen dan kata laluan lain untuk mencetak atau menyalin dokumen, bergantung pada pilihan yang anda pilih.

3

Klik "Seterusnya" untuk meneruskan. Pilih nama dan simpan lokasi untuk PDF, apabila diminta. Klik "Eksport" untuk menyelesaikan menukar dokumen.

Menggunakan Zamzar

1

Navigasi ke laman web Zamzar di penyemak imbas Web pilihan anda. Laman web ini membolehkan anda menukar dokumen Halaman tanpa perlu memasang iWork.

2

Klik butang "Jelajah" atau "Pilih Fail" - namanya bergantung pada penyemak imbas anda - di kawasan berlabel "Langkah 1" di bahagian Tukar Fail di halaman. Pilih dokumen Halaman anda dan klik "Buka."

3

Klik menu lungsur di bahagian berlabel "Langkah 2" dan pilih "PDF" dari senarai jenis fail.

4

Taipkan alamat e-mel anda di bahagian berlabel "Langkah 3" dan klik butang "Tukar".

5

Periksa akaun e-mel yang ditentukan untuk e-mel dari Zamzar. Klik pautan muat turun fail yang ditukar di badan mesej dan klik butang "Muat turun Sekarang" pada halaman yang terbuka di penyemak imbas anda.