Cara Membuka Rumah Tinggal yang Sederhana

Rumah tinggal yang tenang adalah persekitaran peralihan yang menyokong untuk individu yang bersiap sedia menghadapi dunia semasa pemulihan daripada ketagihan dadah dan alkohol. Mengetahui cara membuka kediaman yang tenang memerlukan komitmen untuk menyediakan sistem sokongan yang penuh kasih sayang dan konsisten bagi orang-orang dalam keadaan fizikal dan emosi yang rapuh dan terdedah. Rumah tinggal yang sihat bergantung pada pemulihan kumpulan rakan sebaya untuk membantu individu memperoleh kekuatan dan kemahiran mengatasi dalam persekitaran yang selamat. Jaringan hidup yang sihat berfungsi sebagai sistem sokongan dan jaminan kualiti untuk kediaman yang tenang.

Tulis Rancangan Perniagaan

Sertakan maklumat seperti keterangan syarikat, penerangan perkhidmatan, analisis dan strategi pasaran. Huraikan, misalnya, jenis kediaman yang ingin anda sewa atau beli. Terangkan berapa banyak penghuni yang anda rancangkan untuk satu masa. Berikan senarai operasi serupa di kawasan anda, termasuk berapa lama operasi mereka dan perkhidmatan apa yang mereka berikan berbanding dengan rancangan anda.

Terangkan bagaimana anda merancang untuk menarik penduduk, apa yang akan anda kenakan dan perkhidmatan apa - seperti penyalahgunaan bahan, pekerjaan dan kaunseling kewangan - yang akan anda berikan. Dapatkan Nombor Pengenalan Majikan IRS jika anda ingin memulakan kediaman yang tenang. Kumpulkan modal operasi.

Hitung Kos Overhed

Buat senarai kos overhed yang berkaitan dengan operasi rumah kediaman yang tenang. Termasuk perbelanjaan seperti sewa atau gadai janji, kakitangan, utiliti, Internet, kabel dan barangan runcit. Senaraikan semua yang anda perlukan untuk menyediakan dan menyimpan rumah untuk pelbagai penghuni. Cari kediaman berdasarkan anggaran operasi anda.

Tentukan berapa banyak yang anda perlukan untuk membebankan penduduk dan berapa lama penghuni akan tinggal di rumah anda. Kediaman yang tenang biasanya tidak mahal, sehingga penduduk berpeluang untuk mencapai tahap kewangan.

Penyelidikan Undang-Undang Pengezonan

Teliti undang-undang pengezonan di kawasan anda. Sewa atau beli kediaman, seperti rumah dupleks atau kediaman tunggal, di kawasan perumahan yang tenang. Anda mungkin menghadapi masalah "bukan di belakang rumah saya" dari jiran atau anggota komuniti ketika cuba memulakan kediaman yang tenang. Walau bagaimanapun, anda mempunyai undang-undang Perumahan Adil Persekutuan dan Akta Orang Kurang Upaya Amerika di pihak anda.

Tambahan pula, anda tidak memerlukan lesen atau sijil untuk membuka rumah kediaman yang tenang; namun, terdapat beberapa negeri seperti Pennsylvania yang merupakan proses pensijilan sukarela.

Menetapkan Kriteria Pemastautin dan Cari Pengurus Rumah

Jadikan rumah tinggal anda yang tenang sebagai lelaki sahaja, wanita sahaja atau jantina gabungan. Jemput orang dari jantina yang sesuai sebagai pengurus rumah untuk membantu menguruskan rumah. Pilih orang yang telah sedar selama enam bulan hingga setahun - kontrak dengan orang itu untuk jangka masa yang ditetapkan. Individu yang sedang dalam pemulihan boleh menjadikan pengendali rumah yang hidup dengan tenang dan boleh dipercayai sepanjang mereka menjalankan program pemulihannya.

Tentukan gaji yang berpatutan, yang mungkin termasuk penginapan dan makanan percuma. Pilih pengurus rumah masa depan dari penduduk yang menunjukkan ciri-ciri yang bertanggungjawab dan menyokong.

Tanya diri anda bagaimana anda akan menentukan sama ada seseorang itu harus tinggal di rumah anda. Senaraikan maklumat yang perlu diberikan oleh individu sebagai sebahagian daripada proses permohonan, seperti pengenalan diri, bukti tempat tinggal di AS dan rujukan watak.

Sediakan Buku Panduan Dasar

Tulislah buku panduan polisi penduduk, yang memperincikan hak dan tanggungjawab penduduk. Sertakan polisi toleransi sifar untuk dadah dan alkohol. Sediakan salinan buku panduan kepada setiap penduduk. Memerlukan tandatangan yang membuktikan bahawa penduduk bersetuju dengan terma polisi. Cari sumber pemulihan tempatan, seperti Alkoholik Tanpa Nama dan Narkotik Tanpa Nama. Jadikan kehadiran mesyuarat wajib bagi penghuni.

Sistem Pemfailan

Simpan rekod pekerja, pemastautin, perbelanjaan dan pendapatan dan semua penerimaan untuk masa cukai. Pertimbangkan untuk mengambil akauntan atau menggunakan perkhidmatan cukai.