Cara Membuat Kedai di Tumblr

Anda boleh mengubah blog Tumblr menjadi laman web membeli-belah lengkap dengan tema portfolio dan mengubah catatan blog anda menjadi senarai produk. Tema portfolio berfungsi dengan baik kerana mempamerkan gambar produk di halaman depan laman web anda. Gambar menarik perhatian bakal pembeli, membantu anda mengubah lalu lintas laman web menjadi jualan.

Pilih Tema

1

Pergi ke tumblr.com, klik butang "Log In" di bahagian atas dan berikan kelayakan log masuk anda di skrin seterusnya. Klik butang "Log In" untuk mengakses papan pemuka Tumblr anda.

2

Klik butang "Sesuaikan Penampilan" di bar sisi kanan untuk menukar tema laman Tumblr anda.

3

Klik tab "Tema" di bar tetapan atas. Cari tema portfolio, kerana tema jenis ini bersifat visual dan menunjukkan gambar di halaman depan untuk siaran atau senarai produk. Simplefolio, Slideshow dan Cargo adalah tiga tema yang menonjol dalam kategori portfolio.

4

Klik dua kali tema untuk melihatnya dan jika anda suka rupa, kemudian klik butang "Simpan + Tutup" di sudut kanan atas.

Menambah Produk

1

Klik ikon "Teks" dari papan pemuka Tumblr. Pada skrin seterusnya, ketik "Judul" yang mengenal pasti produk.

2

Klik ikon "Foto" pada bar alat, kemudian isi butiran yang diperlukan dalam kotak dialog pop timbul, termasuk "URL Gambar" dan "Penerangan Gambar." Klik butang "Masukkan" untuk menambahkan foto itu ke siaran.

3

Klik butang "HTML" pada bar alat. Di tetingkap dialog timbul, salin dan tampal kod embed butang pembayaran, yang dapat anda perolehi dari laman web pemproses pembayaran anda. Dua pemproses dalam talian yang popular termasuk PayPal dan Google Checkout. Klik butang "Kemas kini" untuk memasukkan keranjang belanja atau butang pembayaran ke dalam pos.

4

Taipkan keterangan yang membantu pembeli mengetahui lebih lanjut mengenai produk di bahagian "Pos". Setelah selesai membuat posting untuk produk, klik butang "Buat Posting" di bahagian bawah skrin.