Cara Membuka Balai Bunga Api

Individu yang teratur, rajin dan bermotivasi dapat memperoleh pendapatan yang lumayan dalam jangka masa yang singkat dengan gerai bunga api. Syarat kemasukan adalah minimum, berbanding dengan kebanyakan perniagaan. Usahawan mesti berumur sekurang-kurangnya 18 dengan modal yang cukup untuk membeli produk dan bekalan. Undang-undang kota, daerah dan negara bagian mengatur berbagai aspek dalam perniagaan bunga api, termasuk pemasangan gerai bunga api. Pemilik gerai bunga api dapat meningkatkan peluang kejayaan mereka dengan menyediakan produk berkualiti dan layanan pelanggan yang memuaskan kepada pelanggan.

1

Dapatkan lokasi untuk gerai. Di kebanyakan bandar, gerai mesti berada sekurang-kurangnya 250 kaki dari kawasan perumahan untuk keselamatan umum. Anda boleh mendirikan bilik di harta tanah persendirian, seperti di tempat letak kenderaan di sebuah kedai runcit. Hubungi pejabat pengurusan untuk bertanya mengenai penyewaan bahagian dari ruang yang ada untuk jangka waktu yang ditentukan. Periksa pejabat yang mengatur di kota, daerah dan negara Anda untuk mengetahui peraturan tempatan dan undang-undang pengezonan.

2

Dapatkan gerai bunga api. Beberapa pemborong bunga api juga menyewa gerai bunga api. Sekiranya anda lebih suka memiliki gerai, anda boleh membeli bekas penghantaran yang diubahsuai dari beberapa syarikat perkapalan. Cari syarikat-syarikat ini dalam talian menggunakan sumber seperti ThomasNet.com, dmoz.org dan GlobalSpec.com.

3

Dapatkan barang yang anda perlukan untuk mengendalikan perniagaan anda. Ini termasuk meja, kerusi, daftar tunai, lampu dan mesin kad kredit.

4

Beli bunga api dari pemborong yang terkenal. Ingat pelanggan semasa anda membuat pilihan. Contohnya, sebilangan besar pelanggan anda mungkin adalah ibu yang hanya ingin membeli produk baru untuk anak-anak mereka. Pastikan anda hanya membeli produk yang disetujui oleh bandar anda. Individu yang menjual bunga api haram dikenakan denda dan tuduhan jenayah yang tinggi.

5

Beli insurans liabiliti. Secara amnya, anda mesti menunjukkan bukti insurans kepada pejabat pengawalseliaan di bandar, daerah atau negeri anda sebelum anda dapat menerima izin dan lesen yang diperlukan. Insurans ini melindungi anda dan pelanggan sekiranya berlaku kerosakan badan atau kerosakan pada pendirian dan premis anda. Anda boleh mendapatkan insurans dari pemborong bunga api.

6

Memohon izin dan lesen yang diperlukan. Bergantung pada lokasi anda, anda mungkin memerlukan izin untuk penjualan runcit, izin untuk menjual bunga api, lesen bandar dan lesen negara. Memohon semua izin dan lesen menjelang tarikh akhir yang ditetapkan untuk cuti yang disambut dengan bunga api, seperti Hari Keempat Julai dan Malam Tahun Baru. Tarikh akhir berbeza mengikut negeri tetapi kebanyakan memerlukan peruncit untuk memohon sekurang-kurangnya 10 hari sebelum mereka memaparkan produk mereka. Fire Marshall harus memeriksa gerai anda setelah dipasang untuk memastikan bahawa ia tidak melanggar peraturan apa pun. Pegawai mengeluarkan izin pada akhir pemeriksaan sekiranya biliknya memuaskan.

7

Iklankan perniagaan anda. Anda boleh beriklan secara berkesan dengan brosur dan iklan di bahagian iklan akhbar komuniti.