Cara Mendapatkan Geolokasi Twitter Dari Tweet Umum

Perkhidmatan blog mikro Twitter merangkumi ciri geolokasi yang secara automatik menambahkan maklumat kejiranan atau bandar pengguna dan negeri untuk setiap Tweet. Sebagai langkah privasi, ciri geolokasi dilumpuhkan secara lalai dan setiap pengguna mesti memilih perkhidmatan tersebut untuk menambahkan maklumat lokasi ke Tweet. Anda boleh mendapatkan maklumat geolokasi pada tweet awam dari pengguna Twitter yang telah mendaftar untuk perkhidmatan geolokasi.

1

Log masuk ke akaun Twitter anda.

2

Cari Tweet awam dari mana-mana pengguna Twitter. Klik "Mengikuti" di sebelah kiri halaman dan klik pada nama mana-mana pengguna dalam senarai Mengikuti anda untuk memaparkan senarai Tweet terbaru pengguna. Klik "Pengikut" dan klik pada mana-mana nama pengguna untuk melihat senarai catatan terbaru dari pengikut anda. Sebagai alternatif, ketik mana-mana nama pengguna Twitter ke dalam kotak "Cari" dan klik pada nama pengguna dalam hasil carian untuk melihat Tweet awam pengguna baru-baru ini.

3

Klik pautan "Tweet" di bawah gambar profil pengguna di sebelah kanan halaman untuk membuka senarai lengkap semua Tweet pengguna.

4

Tatal ke mana-mana Tweet dalam senarai. Sekiranya pengguna telah mendaftar untuk ciri geolokasi, anda akan mendapat maklumat lokasi yang dipaparkan dalam fon merah di bawah badan mesej utama dan di atas garis waktu dan tarikh di bahagian bawah siaran.