Cara Konfigurasi Adobe Updater

Utiliti Adobe Updater, yang dipasang setiap kali anda memasang aplikasi Adobe, memastikan semua produk Adobe di komputer anda dikemas kini secara automatik. Walaupun sangat disarankan agar anda sentiasa memperbarui perisian anda, terutama dalam senario perniagaan, anda mungkin ingin menyesuaikan tetapan Pembaruan Adobe untuk memilih seberapa kerap memeriksa kemas kini, mematikan pengemaskinian automatik atau mengecualikan aplikasi Adobe tertentu.

1

Klik pada butang "Mula" dan klik "Komputer."

2

Klik dua kali "C:" diikuti dengan "Program Files" atau, jika menggunakan Windows 64-bit, "Filem Program (x86)."

3

Pilih "Fail Umum", "Adobe" dan "UpdaterX" (di mana "X" menunjukkan nombor versi utiliti kemas kini). Klik dua kali "Adobe_Updater" untuk membuka utiliti konfigurasi.

4

Klik "Keutamaan."

5

Keluarkan tanda centang dari kotak di sebelah "Periksa kemas kini Adobe secara automatik" untuk mematikan pengemas kini sepenuhnya. Sebagai alternatif, pilih aplikasi mana yang ingin anda terus kemas kini dari kotak di bawah. Dari menu lungsur turun, pilih kekerapan kemas kini. Adobe Updater dapat memeriksa kemas kini sama ada bulanan atau mingguan.

6

Simpan perubahan anda dengan mengklik "OK." Adobe Updater akan memeriksa kemas kini sekali lagi, kecuali anda melumpuhkannya. Sekiranya anda ingin memasang kemas kini, klik "Muat turun" dan biarkan program menyelesaikan prosesnya. Ia akan ditutup secara automatik apabila selesai.