Pembaikan yang dibenarkan untuk Pencetak Canon

Kadang-kadang manusia dan mesin tidak bercampur dengan baik, terutama di tempat pejabat di mana masa adalah segalanya dan pencetak anda tidak akan berfungsi. Pencetak Canon anda disokong oleh Canon, Inc., sebuah syarikat yang mempunyai sekurang-kurangnya tiga pusat servis kilang yang sah di AS, serta banyak peruncit sah di seluruh negara. Apa tindakan tepat yang harus anda ambil bergantung pada tempat anda berada.

Latar belakang

Canon tahu bahawa pencetaknya, seperti semua pencetak, mungkin memerlukan servis. Oleh itu, di laman web rasmi syarikat anda akan menemui keseluruhan bahagian yang dikhaskan untuk sokongan pelanggan dari segi pencetak yang memerlukan servis atau pembaikan. Contohnya, pada halaman Pusat Servis dan Sokongan Canon (lihat Sumber), anda boleh memasukkan nombor model pencetak anda untuk memuatkan halaman yang menunjukkan spesifik pencetak tersebut. Termasuk dalam perincian tersebut adalah maklumat mengenai cara memperbaiki atau mengganti pencetak dalam jaminan. Walau bagaimanapun, biasanya laman web akan mengarahkan anda untuk menghubungi talian sokongan pelanggan Canon daripada mengarahkan anda ke lokasi fizikal.

Perkhidmatan Kilang

Terdapat, bagaimanapun, tiga pusat khidmat kilang Canon yang sah di AS, mulai Julai 2013. Ini terletak di New Jersey, Virginia dan California, dan alamatnya yang tepat disenaraikan di laman web Canon (lihat Sumber). Dari halaman Web di mana Canon menyenaraikan pusat-pusat perkhidmatan ini, anda dapat mengklik pada pautan yang akan memulai proses pengiriman pencetak anda ke salah satu lokasi ini untuk diperbaiki.

Perkhidmatan Runcit

AS mempunyai ratusan peruncit Canon yang sah pada bulan Julai 2013 (lihat senarai di Sumber). Dan, menurut laman web Canon, salah satu faedah berniaga dengan peruncit yang diberi kuasa ini ialah mereka dapat menyediakan perkhidmatan pembaikan yang sah kepada anda. Sama ada pembaikan seperti itu dilakukan di lokasi atau di lokasi lain - seperti salah satu kemudahan perkhidmatan kilang Canon - laman web Canon tidak menyatakan. Namun, jelas bahawa anda sekurang-kurangnya dapat memulakan proses untuk mendapatkan pembaikan yang sah di salah satu kedai runcit Canon yang sah ini.

Awas

Sekiranya anda mahu pembaikan pencetak Canon anda dilakukan oleh kemudahan yang sah, maka berhati-hatilah ketika memilih pilihan anda. Beberapa laman web mendakwa bahawa mereka memperbaiki pencetak Canon, tetapi tidak memberikan petunjuk bahawa Canon telah membenarkan mereka melakukan pembaikan tersebut. Sekiranya anda ragu-ragu, perkara terbaik yang perlu dilakukan ialah menghubungi Canon, yang boleh anda lakukan melalui telefon atau e-mel (lihat Sumber).