Cara Menambah Muzik ke PowerPoint Dengan Mac OS X

Sekiranya anda telah mengerjakan persembahan tayangan slaid dengan PowerPoint pada Mac yang menjalankan OS X, anda mungkin menentukan bahawa anda perlu menambahkan muzik ke slaid. PowerPoint adalah sebahagian daripada Microsoft Office Suite untuk Mac, yang merangkumi aplikasi untuk memproses kata dan membuat spreadsheet. Anda dapat menambahkan muzik ke tayangan slaid PowerPoint dari GarageBand, aplikasi asli Apple untuk membuat lagu, atau dari iTunes, aplikasi asli Apple untuk merobek CD, memuat turun lagu dari iTunes Store dan memainkan muzik. Muzik dapat memberikan suasana semasa persembahan PowerPoint anda untuk membantu meningkatkan minat penonton semasa anda menyampaikan maklumat kepada mereka.

1

Lancarkan PowerPoint di Mac anda dan buka projek tayangan slaid yang ingin anda tambahkan muzik.

2

Klik slaid dalam persembahan di mana anda mahu muzik mula dimainkan.

3

Klik "Media" di bawah "Masukkan" pada tab "Beranda" di bahagian atas tetingkap aplikasi PowerPoint.

4

Klik "Audio Dari Fail." Anda memiliki pilihan untuk mengklik folder di Mac yang berisi file musik, atau mengklik "GarageBand" atau "iTunes" untuk memilih musik dari salah satu aplikasi audio asli Mac.

5

Arahkan ke fail muzik di Mac anda, dan kemudian klik "Masukkan." Ikon pembesar suara muncul di slaid untuk menunjukkan bahawa ia mempunyai muzik.