Cara Mencetak Dari iPad Dengan Epson atau Brother Printer

IPad membolehkan akses mudah alih ke banyak data perniagaan kecil anda. Anda boleh mencetak maklumat terus dari iPad ke pelbagai pencetak wayarles Epson atau Brother. Dengan keupayaan pencetak tambahan, iPad dapat menjadi bahagian penting dalam operasi perniagaan anda, membebaskan pekerja dari persediaan PC pegun.

Penyediaan Percetakan

Menyiapkan pencetak iPad dan Epson atau Brother untuk dicetak adalah proses yang mudah. Untuk iPad, kemas kini iOS terkini diperlukan untuk iPad anda untuk memastikan sistem ini terkini. Untuk pencetak Epson atau Brother yang ingin anda gunakan, pastikan firmware pencetak terbaru dipasang dan pencetak dihidupkan dan disiarkan secara wayarles.

Mencetak Aplikasi

Terdapat banyak aplikasi pencetakan yang tersedia untuk menyambungkan iPad anda ke pencetak tanpa wayar. Setiap aplikasi bertujuan untuk menyediakan hubungan yang diperlukan antara iPad dan pencetak untuk memindahkan data yang dapat dicetak. Pautan yang biasa digunakan dari Apple AppStore termasuk Airprint iOS, yang mencetak untuk memilih model pencetak Epson dan Brother, dan Epson iPrint, yang memperluas jumlah model Epson yang tersedia untuk digunakan. Muat turun aplikasi yang serasi dengan pencetak anda dan kemudian pasangkannya ke iPad anda untuk menambahkan kemampuan mencetak ke peranti.

Menggunakan Pencetak

Setelah aplikasi pencetak dipasang, anda perlu memilih dan menyiapkan pencetak dari aplikasi tertentu dari mana anda mencetak data. Pilih butang persediaan dari aplikasi, dan kemudian pilih tetapan pencetak. Pilih pencetak untuk digunakan dan kemudian pilih tetapan pencetak khusus untuk aplikasi anda. Tetapan pencetak berbeza mengikut kemampuan model pencetak tertentu, tetapi secara umum meliputi kualiti cetak dan pemilihan warna / monokrom. Setelah menetapkan pencetak, ketuk ikon tindakan dalam aplikasi yang berisi maklumat yang ingin dicetak dan kemudian ketuk butang cetak untuk mengirim apa sahaja maklumat yang ingin dicetak dari aplikasi ke pencetak yang dipilih.

Pencetak yang serasi

Tidak semua pencetak Epson atau Brother serasi dengan penggunaan iPad. Pencetak untuk digunakan mestilah tanpa wayar agar dapat dikesan oleh iPad, Periksa kesesuaian model pencetak khusus anda melalui laman web sokongan aplikasi secara dalam talian.