Mengapa McAfee Terus Mematikan?

Firewall dan penyelesaian anti-virus melindungi daripada penyusupan luaran oleh pengguna yang berniat jahat dan biasanya digunakan di rangkaian syarikat swasta dan komputer peribadi. Apabila anda mematikan program AV anda, program ini tidak hanya meninggalkan komputer anda tetapi seluruh rangkaian terbuka untuk menyerang dan pencurian data. McAfee adalah produk yang mapan sebagai langkah perlindungan terhadap ancaman jahat yang masuk. Walau bagaimanapun, seperti banyak produk keselamatan lain, ia boleh dinyahaktifkan secara dalaman kerana pelbagai sebab.

Penyusupan Berbahaya

Sekiranya ragu-ragu, anggap perkara terburuk telah berlaku. McAfee tidak melindungi dari semua langkah keselamatan komputer, dan ada kemungkinan virus mendapat akses ke sistem anda dengan cara yang tidak dipantau. Sebilangan virus berbahaya mematikan penyelesaian firewall dan anti-virus yang ada untuk memudahkan penghantaran data peribadi anda dengan selamat dan mudah serta langkah-langkah jahat tambahan. Segera hidupkan McAfee Antivirus dan Firewall dan jalankan imbasan sistem sepenuhnya.

Pelbagai Program Anti-virus

Program antivirus dirancang untuk berjalan secara bebas, dan tidak bersamaan. Sekiranya terdapat banyak program anti-virus dan firewall di komputer anda, aplikasi ini boleh saling mengganggu dan saling mencegah daripada beroperasi dengan betul. Dalam beberapa kes, firewall pihak ketiga dirancang untuk mengenal pasti perlindungan firewall lain dan mematikannya secara automatik. Sebagai contoh, Windows dilengkapi dengan firewall terbina dalam yang, apabila aktif, mematikan seketika firewall pihak ketiga.

Windows Firewall

Semua komputer Windows mempunyai langkah keselamatan dalam bentuk program anti-virus asas dan firewall. Aplikasi ini tidak menyeluruh seperti penyelesaian canggih lain seperti McAfee, sebab itulah pengguna membeli perlindungan pihak ketiga. Setelah memasang McAfee Firewall pada komputer anda, matikan Windows Firewall yang ada. Buka Panel Kawalan dan pilih Windows Firewall. Klik "Hidupkan atau matikan Windows Firewall" dan kemudian pilih "Matikan Windows Firewall" untuk kedua-dua tetapan rangkaian Awam dan Swasta.

Alat Maya McAfee

Sekiranya McAfee terus dimatikan walaupun dinyahaktifkan Windows Firewall dan tidak ada virus, gunakan McAfee Virtual Tool; ini adalah alat automatik yang mampu mendiagnosis dan memperbaiki kebanyakan masalah yang berkaitan dengan McAfee. Pergi ke laman web McAfee untuk memasang dan menjalankan MVT. Sekiranya aplikasi menemui masalah, ia akan memperbaikinya dan berusaha untuk membolehkan perlindungan masa nyata.