Bagaimana Menjadi Perkhidmatan Kaunseling Kredit

Perkhidmatan kaunseling kredit pengguna memberi pertolongan kepada orang yang mengalami masalah kredit dan hutang yang mereka rasa tidak dapat keluar. Kaunseling kredit juga merupakan alternatif untuk mengajukan kebankrapan kerana kaunselor mempunyai pengetahuan, pengalaman dan hubungan undang-undang untuk menurunkan hutang dan membantu meningkatkan kredit pelanggan mereka. Memulakan khidmat kaunseling kredit anda sendiri bukan sahaja membolehkan anda menjana pendapatan, tetapi juga mengubah kehidupan individu yang menghadapi masalah menguruskan kredit dan hutang mereka.

1

Menubuhkan dan menyusun perniagaan anda secara sah. Beberapa perkhidmatan kaunseling kredit adalah organisasi bukan untung. Anda masih perlu memasukkan perniagaan anda dengan membuat borang untuk membentuk LLC atau syarikat dengan setiausaha negara. Peguam anda atau akauntan awam yang diperakui boleh melakukan ini untuk anda atau anda boleh melayari laman web setiausaha negara anda untuk melakukannya sendiri. Secara amnya, berharga kira-kira $ 100 untuk dimasukkan sendiri.

2

Periksa dengan setiausaha negara anda untuk menentukan sama ada lesen atau kelayakan diperlukan untuk menjalankan perkhidmatan anda. Sebagai contoh, California mempunyai syarat khusus mengenai bagaimana perkhidmatan pembaikan kredit dan kaunseling membebankan pelanggan mereka. Mengetahui undang-undang di negeri anda akan melindungi perniagaan anda.

3

Dapatkan latihan dalam kaunseling dan pembaikan kredit. Anda boleh melakukannya dengan menjadi perancang kewangan yang diperakui. Untuk menjadi perancang kewangan yang diperakui, anda perlu memiliki ijazah sarjana muda, tiga tahun pengalaman dalam industri kewangan seperti perakaunan, dan lulus peperiksaan perancang kewangan. Lawati laman web Lembaga Perancang Kewangan Bersertifikat untuk memulakan.

4

Pilih lokasi untuk perniagaan anda. Anda mungkin memutuskan untuk bekerja di luar rumah, menyewa atau membeli lokasi tertentu untuk bertemu dengan pelanggan. Hubungi ejen harta tanah untuk mencari lokasi terbaik.

5

Beli peralatan dan bekalan pejabat untuk perniagaan anda. Anda memerlukan telefon, pencetak dan mesin faks untuk berkomunikasi dengan pelanggan atau pemiutang anda.

6

Iklankan perniagaan anda. Lawati forum dalam talian yang dikhaskan untuk masalah kredit. Letakkan iklan di papan komuniti di restoran, kedai runcit, gereja dan tempat perjumpaan awam lain atau di surat khabar. Pertimbangkan untuk membuat laman web untuk mendapatkan petunjuk tambahan.