Cara Menggunakan CD Pemacu & Utiliti Dell

Memasang aplikasi perniagaan yang berbeza atau baru pada komputer Dell syarikat anda boleh mengubah pemacu peranti dan mengubah konfigurasi komputer anda. Pemacu peranti merapatkan hubungan antara komputer dan perkakasan anda, seperti pencetak dan pemacu. CD Pemacu & Utiliti sistem Dell anda memulihkan pemacu peranti ke keadaan yang sebelumnya berfungsi tanpa perlu memformat semula cakera keras komputer anda. CD Pemandu & Utiliti Dell juga menyertakan utiliti pengimbasan yang mencari perubahan komputer dalam konfigurasi - berguna apabila anda tidak dapat menentukan mengapa peranti tertentu tidak berfungsi dengan baik.

1

Tutup sebarang dokumen, fail dan aplikasi yang terbuka.

2

Masukkan CD Pemacu & Utiliti Dell ke dalam pemacu CD / DVD-ROM komputer anda. Skrin percikan Dell cakera muncul secara automatik. Sekiranya skrin percikan tidak muncul, klik "Mula," "Komputer", kemudian klik dua kali ikon CD / DVD-ROM anda untuk mengakses fail pada cakera. Klik dua kali fail "Autorcd.exe" untuk melancarkan program utama cakera.

3

Klik butang "OK" setelah layar percikan Dell muncul dan ikuti arahan di skrin. Cakera memasang fail persediaan pada kali pertama anda memasukkannya ke dalam komputer anda.

4

Klik "Bahasa Inggeris" atau bahasa yang akan digunakan dari menu "Bahasa" apabila diminta. Klik "Next" untuk melancarkan utiliti imbasan sistem cakera. Utiliti imbasan mula mengimbas sistem anda untuk pemacu, masalah pemandu dan tetapan dan masalah konfigurasi perkakasan.

5

Klik anak panah ke bawah di sebelah "Topik", "Sistem Operasi" atau "Model Sistem" dan klik pemacu untuk memaparkan status dan maklumat pemandu.

6

Klik "Pasang" untuk memasang semula pemacu, jika diperlukan. Ikuti arahan di skrin untuk memasang pemacu dari Dell Driver & Utilities CD. Sekiranya cakera memberitahu anda bahawa pemacu tidak tersedia, klik nama direktori di dalam kotak dialog maklumat pemacu untuk mencari pemacu secara manual. Cakera memaparkan senarai fail yang berkaitan dengan pemacu. Ikuti arahan untuk memasang fail yang berkaitan.

7

Ulangi Langkah 4 dan 5 untuk memasang semula pemacu tambahan, jika diperlukan. Ikuti arahan di skrin untuk menutup dan mengeluarkan CD Pemandu & Utiliti Dell apabila selesai.