Cara Menghapus Teks Dibungkus dalam Microsoft Word

Microsoft Word adalah sebahagian daripada rangkaian aplikasi produktiviti Microsoft Office. Microsoft Word membolehkan anda membungkus teks di sekitar gambar dan objek lain. Teks yang dibungkus sukar untuk dipilih dalam Microsoft Word 2010. Anda secara tidak sengaja dapat memilih gambar di mana teks itu dibungkus, jadi jika anda menekan "Hapus," anda akan menghapus gambar dan juga teksnya. Untuk mengelakkan memilih semuanya, anda boleh menggunakan tipuan mudah yang berfungsi di semua versi Microsoft Word.

1

Klik dan tahan butang tetikus selepas kata pertama dalam teks yang dibungkus. Kursor sisipan diletakkan selepas perkataan.

2

Seret tetikus sehingga anda memilih semua teks yang dibungkus, kecuali perkataan pertama, dan lepaskan butang tetikus kiri. Sekiranya anda cuba memilih perkataan pertama, anda boleh memilih gambar dan menghapusnya secara tidak sengaja.

3

Tekan "Delete" untuk menghapus teks yang dibungkus. Hanya perkataan pertama yang tinggal dan kursor sisipan masih diletakkan selepasnya.

4

Tekan kekunci "Backspace" - kekunci dengan anak panah kiri - beberapa kali sehingga anda memadamkan perkataan yang tinggal. Kursor penyisipan kini berada di awal kotak teks dan anda boleh menaip atau memasukkan sesuatu yang lain.