Cara Menunjukkan Gambar iPhone di TV Anda

Walaupun iPhone tidak menyertakan komponen yang diperlukan untuk memaparkan media di televisyen anda, sistem operasi merangkumi ciri yang disebut Home Sharing yang membolehkan anda menstrim muzik, video dan gambar ke televisyen anda melalui Apple TV. Home Sharing menghubungkan Apple TV anda ke peranti iOS anda menggunakan rangkaian Wi-Fi tempatan anda dan disatukan dengan aplikasi utama iPhone anda melalui butang AirPlay. Apabila disambungkan ke rangkaian wayarles yang sama dengan Apple TV anda, iPhone anda secara automatik memaparkan butang AirPlay di bawah objek media yang dapat dihantar ke Apple TV anda.

1

Sambungkan Apple TV ke set televisyen anda menggunakan kabel penyambung peranti dan sambungkan Apple TV ke soket dinding menggunakan kabel kuasa.

2

Hidupkan televisyen anda dan aktifkan Apple TV anda dengan menekan butang tengah pada alat kawalan jauh. Menu muncul memaparkan rangkaian Wi-Fi dalam jangkauan.

3

Pilih rangkaian Wi-Fi tempatan anda dari senarai dan ketik kata laluan di medan teks jika anda menggunakan rangkaian yang disulitkan.

4

Tatal ke "Tetapan" di menu Apple TV dan pilih "Komputer."

5

Pilih "Hidupkan Perkongsian Rumah" di menu dan serahkan ID Apple dan kata laluan anda di bidang teks yang sesuai.

6

Hidupkan iPhone, buka aplikasi "Tetapan", pastikan peranti disambungkan ke rangkaian wayarles anda dan pilih "iPod" dari menu.

7

Tatal ke bawah ke "Home Sharing", ketik ID Apple dan kata laluan anda di bidang teks yang sesuai dan klik butang Home untuk keluar dari aplikasi "Tetapan".

8

Buka aplikasi "Foto" dari Skrin Utama dan ketuk salah satu foto anda.

9

Ketuk butang "AirPlay" di bar bawah dan pilih "Apple TV." Foto dihantar melalui rangkaian wayarles anda ke Apple TV dan dipaparkan di skrin televisyen anda.