Cara Memasang Semula Kad Bunyi Bersepadu

Setiap peranti perkakasan yang disambungkan ke komputer anda memerlukan pemandu berfungsi dengan baik. Ini termasuk peranti bersepadu motherboard, seperti kad grafik dan kad suara. Apabila peranti berhenti berfungsi, ia sering dikaitkan dengan fail pemandu yang hilang, kerosakan pemandu atau peranti yang rosak. Sekiranya kad suara bersepadu anda telah berhenti berfungsi, memasang semula pemacu adalah langkah pertama untuk menentukan sejauh mana masalahnya. Gunakan Pengurus Peranti untuk memasang semula pemacu kad suara bersepadu anda.

1

Keluar dari akaun pengguna yang sedang dilog masuk jika bukan akaun pengguna pentadbiran. Log masuk semula dengan akaun pengguna pentadbiran.

2

Tekan "Windows-R" untuk membuka alat "Jalankan", ketik "devmgmt.msc" ke dalam kotak dan klik "OK."

3

Klik dua kali kategori "Pengawal Suara, Video dan Permainan" di tetingkap Pengurus Peranti untuk memaparkan kandungannya.

4

Klik kanan kad suara anda dan pilih "Nyahpasang" dari menu konteks. Tandai kotak centang "Hapus Perisian Pemacu untuk Peranti ini" apabila diminta dan kemudian klik "OK." Windows menyahpasang perisian pemacu.

5

Klik kanan kategori "Pengawal Suara, Video dan Permainan". Pilih "Imbas Perubahan Perkakasan" dari menu konteks. Pengurus Peranti menemui kad suara anda semula dan memasang semula pemacu secara automatik.