Perkara Yang Perlu Diletakkan di Lembaga Buletin Pekerja

Papan buletin tempat kerja berfungsi sebagai cara visual untuk berkomunikasi dengan pekerja. Walaupun maklumat penting dapat disebarkan melalui e-mel, pekerja mungkin tidak membaca e-mel secara berkala kerana tanggungjawab pekerjaan. Ikuti perkembangan kakitangan anda mengenai masalah yang mempengaruhi pekerjaan mereka dengan memasang papan buletin di kawasan lalu lintas tinggi seperti bilik rehat, kafeteria dan lorong.

Poster Pematuhan

Sebagai majikan, anda diwajibkan oleh undang-undang untuk meletakkan dua poster di papan buletin tempat kerja anda: poster "Undang-Undang Piawaian Pekerja Adil" dan poster "Hak Pekerja untuk Orang Kurang Upaya / Upah Minimum Khas". Jabatan Tenaga Kerja Amerika Syarikat menyediakan poster dalam talian untuk majikan mencetak dan menghantar. Anda juga boleh membeli poster berkilau versi di kedai bekalan pejabat. Jabatan buruh negeri anda mungkin juga meminta anda menyiarkan maklumat buruh khusus negeri di papan buletin pekerja anda; anda boleh mengetahui maklumat tersebut di laman web jabatan buruh negeri anda.

Sumber Manusia

Pekerja boleh mempertimbangkan untuk melamar jawatan lain dalam syarikat pada suatu ketika dalam karier mereka dan mungkin melayang di papan buletin pekerja yang menyiarkan maklumat mengenai kedudukan terbuka. Anda boleh berkolaborasi dengan sumber manusia untuk memastikan papan buletin sentiasa terkini dengan pengumuman pekerjaan dan dasar syarikat yang penting. Fliers yang mengumumkan bengkel latihan dan kemas kini faedah juga harus diletakkan dengan jelas di papan buletin seperti itu.

Semangat berpasukan

Tempat kerja boleh mengambil bahagian dalam aktiviti khidmat masyarakat. Anda boleh menghantar maklumat mengenai aktiviti tersebut, dan juga meletakkan helaian pendaftaran di papan buletin pekerja untuk menyampaikan berita dan mendorong penyertaan. Sekiranya tempat kerja anda mengambil bahagian dalam aktiviti khidmat masyarakat yang diiktiraf secara nasional, anda boleh memberi inspirasi kepada penyertaan dengan menghantar brosur, gambar peristiwa masa lalu dan hadiah hadiah di papan iklan. Anda juga boleh menghantar maklumat mengenai pertandingan dan inisiatif di tempat kerja seperti penurunan berat badan, membaca dan mengitar semula musim panas di bahagian "Semangat Pasukan" di papan buletin.

Acara Peribadi

Pekerja, terutama mereka yang bekerja di jabatan yang sama, menjalin ikatan ketika mereka bekerja bersama selama bertahun-tahun. Memupuk suasana keluarga dengan membenarkan pekerja menyiarkan gambar peristiwa peribadi seperti perkahwinan, kelahiran anak, tamat pengajian dan percutian. Semua pekerja harus diberi peluang untuk berkongsi gambar peribadi, selagi gambar tersebut tidak menyinggung perasaan. Anda boleh mewakilkan penyelenggaraan ruang papan buletin acara peribadi kepada pekerja.