Cara Menentukan Pencucian Scrub Anda untuk Cukai

Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri membenarkan pembayar cukai memotong perbelanjaan berkaitan pekerjaan yang berkelayakan sekiranya mereka biasa dan perlu. Pekerja hospital yang perlu memakai scrub boleh mengurangkan kos membelinya dan sebarang kos pencucian atau cucian kering secara tidak sengaja. Pekerja hanya boleh memotong perbelanjaan pakaian mereka sebagai potongan seragam yang lain pada Borang 1040, Jadual A. Mereka juga mesti melampirkan Borang IRS 2106, Perbelanjaan Perniagaan Pekerja atau Borang IRS 2106-EZ, Beban Perniagaan Pekerja yang Tidak Dibayar. IRS membenarkan pekerja memotong perbelanjaan berkaitan pekerjaan yang berkelayakan sekiranya melebihi 2 peratus daripada pendapatan kasar mereka yang disesuaikan, dan hanya jika mereka menjelaskan potongannya.

Memuat turun Borang Cukai dan Mengira Perbelanjaan yang Dapat Dikurangkan

1

Tambahkan jumlah kos yang anda buat sepanjang tahun cukai kerana mencuci wang anda secara profesional. Anda tidak boleh mengurangkan kos mencuci scrub anda di rumah. Sekiranya anda diminta membeli gosok pengganti, anda boleh menambahkannya ke perbelanjaan yang boleh ditolak. Secara amnya, IRS membolehkan anda memotong gosok dan perbelanjaan pencucian yang berkaitan sekiranya anda tidak dapat memakainya untuk penggunaan seharian, dan majikan anda meminta anda memakainya.

2

Muat turun Borang IRS 1040, Jadual A.

3

Muat turun Borang IRS 2106 atau Borang 2106-EZ. Gunakan Borang 2106-EZ sekiranya majikan anda tidak membayar balik perbelanjaan perbelanjaan pencucian profesional anda. Sekiranya majikan anda membayar balik, anda mesti menggunakan Borang 2106 standard.

4

Lengkapkan baris 21 hingga 23 pada Borang IRS 1040, Jadual A. Jumlah bil cucian kering anda mestilah melebihi 2 peratus daripada pendapatan kasar anda yang dilaraskan yang dilaporkan pada Borang IRS 1040. Sekiranya kos cucian kering dan perbelanjaan pembelian seragam sebenar anda yang ditolak tidak melebihi 2 peratus daripada pendapatan kasar anda yang disesuaikan, anda tidak boleh menolaknya.

Mengisi Borang 2106-EZ (Perbelanjaan Tidak Dibayar)

1

Lengkapkan baris 4 Borang 2106-EZ dengan memasukkan jumlah perbelanjaan anda untuk membeli gosok dan kos cucian kering anda. Gunakan borang ini jika majikan anda belum membayar balik kos seragam atau perbelanjaan cucian kering anda. Sekiranya anda mempunyai barang berkaitan pekerjaan lain, anda mesti menggunakan borang ini untuk menolaknya sebagai perbelanjaan pekerjaan. Hitung jumlah perbelanjaan anda yang dibenarkan dan masukkan dalam baris 6.

2

Masukkan nama, pekerjaan dan nombor Jaminan Sosial anda di bahagian atas borang.

3

Lampirkan Borang 2106-EZ ke Jadual A dan Borang 1040, Penyata Cukai Pendapatan Individu AS.

Melengkapkan Borang 2106 (Bayaran Yang Dibayar Balik)

1

Lengkapkan baris 4 Borang 2106 dengan memasukkan jumlah perbelanjaan anda untuk membeli scrub dan kos cucian kering anda. Gunakan borang ini jika majikan anda membayar balik kos seragam anda, termasuk perbelanjaan cucian kering. Sekiranya anda mempunyai barang berkaitan pekerjaan lain, anda mesti menggunakan borang ini untuk menolaknya sebagai perbelanjaan pekerjaan. Hitung jumlah perbelanjaan anda yang dibenarkan dan masukkan dalam baris 6.

2

Letakkan jumlah keseluruhan yang anda terima sebagai pembayaran balik dari majikan anda untuk kos seragam anda di baris 7.

3

Masukkan perbezaan antara baris 6 dan 7 pada baris 8.

4

Masukkan nama, pekerjaan dan nombor Jaminan Sosial anda di bahagian atas borang.

5

Lampirkan Borang 2106 ke Jadual A dan Borang 1040 anda, Penyata Cukai Pendapatan Individu AS.