Cara Menghentikan Muncul Pencetak HP

Munculan HP yang berlaku secara berkala, terutamanya semasa mengendalikan pencetak HP anda, biasanya berasal dari Pembantu Produk HP, utiliti yang digabungkan dengan pemacu pencetak HP. Makluman pop timbul mengandungi iklan dan maklumat mengenai kemacetan kertas, tahap dakwat atau toner, amaran perkhidmatan atau pemberitahuan bahawa kemas kini perisian tersedia. Sekiranya anda terganggu dengan jumlah pop timbul yang anda terima di komputer perniagaan anda, anda boleh mematikan beberapa atau semua amaran. Sebagai alternatif, anda boleh membuang utiliti itu sama sekali.

Lumpuhkan Makluman Pembantu Produk

1

Log masuk ke komputer anda dengan akaun pentadbir.

2

Klik "Mula | Semua Program | HP | Pembantu Produk. " Sekiranya anda tidak dapat menemukan utiliti dalam "Semua Program", anda juga boleh melancarkannya secara manual dengan mengetik "C: \ Program Files \ Hp \ Digital Imaging \ Product Assistant \ Bin \ Hprbupdate.exe" di kotak Cari dan tekan "Enter. "

3

Klik "Pilihan" di sebelah kiri dan pilih tab "Tetapan Asas".

4

Klik "Lumpuhkan Kemas Kini Penyelesaian" di bawah Pilihan Selang Kemas kini dan klik "Simpan." Ini akan menghentikan pop timbul iklan.

5

Klik tab "Tetapan Lanjutan" dan pilih "Lumpuhkan Pembalakan Peristiwa" yang terletak di bawah Pilihan Pembalakan, kemudian klik "Simpan." Ini akan menghentikan amaran penyelenggaraan.

Nyahpasang Pembantu Produk

1

Log masuk dengan akaun pentadbir, klik Mula, ketik "appwiz.cpl" di kotak Carian dan tekan "Enter."

2

Klik kanan pada "Pembantu Produk HP" dan pilih "Nyahpasang."

3

Ikuti arahan di skrin untuk menyelesaikan penghapusan. Anda mungkin perlu menghidupkan semula sistem anda selepas itu.