Cara Menyekat Nombor Tidak Dikenal di BlackBerry Torch

Anda boleh mengelakkan panggilan masuk dari nombor yang tidak diketahui di BlackBerry Torch anda dengan bantuan aplikasi. Aplikasi seperti Mr. Number boleh menyekat nombor yang tidak diketahui tanpa telefon anda berdering. Apabila pemanggil disekat, panggilan terputus tanpa memberi peluang kepada pemanggil untuk meninggalkan mesej.

1

Klik "BlackBerry App World" pada skrin utama BlackBerry Torch anda yang diperluas. Cari aplikasi sekatan panggilan. Aplikasi seperti Call Control Blacklist Lite dan Mr. Number tersedia untuk dimuat turun dan digunakan tanpa sebarang bayaran. Aplikasi lain mungkin memerlukan bayaran sekali sahaja.

2

Klik aplikasi dalam hasil carian, kemudian klik "Pasang." Tunggu aplikasi dipasang di telefon anda. Ikon untuk aplikasi akan ditambahkan ke layar utama telefon yang diperluas.

3

Lancarkan aplikasi dari skrin utama. Terima Syarat Perkhidmatan. Daftar untuk akaun baru jika diperlukan. Aplikasi seperti CallBlocker menghendaki anda mendaftar untuk akaun baru dengan alamat e-mel anda.

4

Klik "Tetapan", kemudian pilih menu tarik-turun "Mod Privasi" di bahagian atas layar. Di aplikasi seperti Mr. Number, anda mesti mengklik "Blocklist" untuk mengakses tetapan untuk menyekat nombor yang tidak diketahui.

5

Klik "Kenalan Sahaja" atau "Semua Nombor Peribadi / Disekat" untuk menyekat nombor yang tidak diketahui. Tetapan baru anda disimpan secara automatik. Tekan kekunci "Tamat" untuk keluar ke skrin utama telefon.