Cara Memulihkan iPhone tetapi Simpan Kenalan & Lagu

Sekiranya anda menggunakan iPhone untuk perniagaan, pada suatu ketika anda mungkin perlu memulihkan iPhone - misalnya apabila anda terlupa kata laluan yang anda tetapkan untuk peranti tersebut, atau jika telefon berhenti bertindak balas atau berfungsi dengan betul . Walaupun proses pemulihan memasang semula perisian iPhone dan memulihkan tetapan lalai, ia juga akan menghapus semua data di telefon. Walaupun iTunes biasanya bertanya sama ada anda ingin membuat sandaran iPhone sebelum mencuba memulihkannya, jika anda ingin memastikan anda tidak kehilangan kenalan dan muzik anda, buatlah sandaran di iTunes secara manual sebelum memulihkan telefon anda.

1

Buka iTunes di komputer yang mempunyai sambungan Internet. Pastikan anda mempunyai versi perisian terkini dengan mengklik "Bantuan", kemudian "Periksa Kemas Kini." Kemas kini iTunes jika perlu. Sekiranya anda tidak mempunyai iTunes di komputer anda, muat turun dan pasang perisian melalui pautan di Sumber.

2

Sambungkan iPhone anda ke komputer dan pilih ketika ia muncul di bawah Peranti di iTunes.

3

Pilih tab "Muzik" dan sahkan bahawa kotak "Muzik Segerak" dicentang, bersama dengan pilihan lain yang anda mahukan di bahagian muzik.

4

Klik kanan (atau Control-klik) iPhone di iTunes dan pilih "Sandarkan." Cadangan menyimpan tetapan dan data penting anda, termasuk kenalan dan muzik anda.

5

Pilih tab "Ringkasan". Klik pilihan "Pulihkan" untuk memunculkan tetingkap pop timbul yang bertanya jika anda pasti mahu mengembalikan telefon ke tetapan kilangnya dan memberi amaran bahawa semua media dan data lain anda akan dihapus. Namun, ia juga menyatakan bahawa setelah proses selesai, anda akan mempunyai pilihan untuk memulihkan kenalan, kalendar, mesej teks dan tetapan lain.

6

Klik pilihan "Pulihkan" di tetingkap pop timbul. Setelah proses pemulihan selesai, iTunes akan meminta anda menyiapkan iPhone. Anda akan mempunyai pilihan untuk menetapkannya sebagai telefon baru atau memulihkannya dari sandaran.

7

Pilih pilihan untuk memulihkan dari sandaran. Sekiranya anda mempunyai pilihan sandaran sebelumnya untuk digunakan, pilih sandaran yang baru anda buat.

8

Klik "Teruskan" dan bar kemajuan menunjukkan bahawa iTunes pulih dari sandaran. (Sandaran ini merangkumi kenalan anda.) Setelah selesai, tetingkap pop timbul akan muncul, yang menyatakan bahawa tetapan untuk iPhone anda telah dipulihkan, bahawa anda mesti membiarkan iPhone tersambung ke komputer anda dan bahawa peranti akan muncul di tetingkap iTunes selepas dimulakan semula. Anda mungkin menunggu mesej hilang atau klik "OK." Setelah telefon muncul di iTunes, perisian akan memasang semula aplikasi telefon anda, jika ada, dan musik. Setelah proses selesai, tetingkap paparan jenis LCD di iTunes akan menyatakan "Penyegerakan iPhone selesai. OK untuk memutuskan sambungan."