Cara Menggunakan AirPort Express Dengan PC

AirPort Express menyediakan cara untuk menyiapkan rangkaian Wi-Fi anda dan berkongsi peranti seperti pencetak atau cakera keras luaran di rangkaian anda. Pengguna perniagaan yang ingin beralih dari kabel ke rangkaian tanpa wayar boleh melakukannya dengan menghubungkan AirPort Express ke kabel atau modem DSL yang sudah ada. Setelah disediakan, anda boleh mengakses Internet di mana sahaja di pejabat anda dan menghantar kandungan kepada pekerja lain serta menggunakan keupayaan tanpa wayar pada peranti mudah alih anda.

Persediaan

1

Sambungkan AirPort Express anda dengan kabel Ethernet ke port Ethernet pada DSL atau modem kabel anda. Sekiranya anda mempunyai pencetak yang ingin anda gunakan di rangkaian, pasangkan kabel USB atau Ethernet pencetak ke salah satu port yang tersedia di bahagian belakang AirPort Express.

2

Pasang AirPort Express anda ke soket kuasa dan kuasa pada pemacu cakera luaran atau pencetak yang anda sambungkan ke AirPort Express.

3

Klik menu Mula dan kemudian pilih "Program" dan "Utiliti AirPort."

4

Klik pada AirPort Express anda dari tetingkap Base Station Chooser. Klik "Teruskan."

5

Masukkan Nama dan kata laluan AirPort Express ke dalam bidang yang sesuai dan klik "Teruskan."

6

Klik pilihan untuk menyediakan rangkaian wayarles baru dan klik "Teruskan."

7

Pilih pilihan untuk "WPA / WPA2 Peribadi" dan masukkan nama rangkaian dan kata laluan di medan yang sesuai. Klik "Teruskan."

8

Pilih pilihan untuk menyambung dengan modem DSL atau Kabel dan klik "Teruskan." Kemudian, pilih "Kemas kini." Tunggu AirPort Express dimulakan semula dan mula menggunakan rangkaian.