Cara Menjalankan Kedai Salvage

Kedai runcit penyelamat, yang terkenal dengan barang yang hampir habis masa berlakunya dan kaleng yang sedikit lekuk, telah berkembang di seluruh Amerika Syarikat yang melayani pasar membeli-belah dengan harga yang rendah. Anda juga dapat memperoleh keuntungan yang dihasilkan melalui industri yang sedang berkembang ini.

1

Rangka rancangan perniagaan yang menerangkan rancangan inventori anda, aliran tunai, peluang pengembangan dan pertimbangan lain yang berkaitan dengan penyelamatan untuk menunjukkan bahawa anda telah melakukan usaha wajar dalam memulakan kedai simpanan. Anda akan menggunakan dokumen ini untuk mengatur pembiayaan.

2

Pertimbangkan kepakaran anda. Keistimewaan ini mungkin berasal dari pilihan atau bekalan barang yang boleh anda beli. Banyak kedai penyelamat akan mengkhususkan diri dalam barang runcit atau barang keselamatan insurans kerana barang-barang ini sering tersedia dalam jarak yang cukup dekat dengan mana-mana bandar besar.

3

Cari lokasi yang sesuai untuk menempatkan barangan anda. Sertakan sekurang-kurangnya 20 peratus rakaman persegi anda untuk menerima, mengira dan menentukan harga inventori. Penyimpanan tidak begitu mementingkan ruang jualan kerana stok belakang akan menjadi minimum kerana sifat yang berbeza-beza dari apa yang anda tawarkan.

4

Memohon lesen perniagaan tempatan di dewan bandar anda dan lesen cukai jualan di pejabat setiausaha negara anda. Memohon Nombor Pengenalan Majikan di laman web Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri di IRS.gov. Ini akan membolehkan anda membuat akaun pemeriksaan perniagaan dan mengambil pekerja.

5

Hubungi peruncit di kawasan anda untuk mengetahui jika ada masalah penjualan, barang yang dikembalikan atau rosak. Kedai rantai besar melikuidasi melalui ejen dengan peratusan harga jualan asal yang sangat kecil.

6

Hubungi penaja jamin insurans tempatan untuk menentukan siapa yang mereka gunakan untuk membubarkan inventori bencana. Walaupun sebahagian besar barang-barang ini mungkin musnah, ada yang tidak. Harga selalunya termasuk pelupusan barang yang rosak.

7

Iklankan bahawa anda membeli inventori perniagaan penutup dan barang serupa. Pantau penjualan "keluar dari perniagaan" dan tawarkan pemilikan sedikit dan tetap untuk membeli semua barang yang tersisa di kedai.

8

Berjumpa dengan kedai runcit dan pusat pengedaran barang runcit tempatan di kawasan anda untuk berusaha membeli barang kesusahan dan barang yang rosak. Anda boleh menjual barang makanan yang telah habis tempoh mengikut garis panduan USDA untuk keselamatan makanan. "Jual oleh" dan "digunakan oleh" bukan ukuran sama ada item dapat dimakan dengan selamat, melainkan merupakan ukuran kapan item mempunyai kualiti terbaik.