Cara Menggunakan Jualan Kuantiti di EBay

Apabila anda menjual item di eBay dengan harga tetap dan bukannya melalui lelong, anda boleh menawarkan beberapa item yang sama dalam senarai yang sama. Ini membolehkan lebih daripada satu pelanggan membeli item dari anda, atau membolehkan satu pelanggan membeli beberapa salinan. Dalam kategori tertentu, seperti pakaian dan kerajinan, anda juga dapat menjual variasi item dalam satu daftar, masing-masing memberikan harga dan kuantiti tersendiri. Walau bagaimanapun, dalam kebanyakan kategori, item yang berbeza mesti mempunyai senarai tersendiri.

Menyenaraikan Berbilang Item

1

Log masuk ke eBay dan klik "Jual."

2

Klik "Tukar ke alat lanjutan." Ini membolehkan anda mengubah semua pilihan senarai anda, termasuk kuantiti.

3

Masukkan tajuk untuk senarai anda. EBay akan mencadangkan kemungkinan kategori berdasarkan tajuk. Pilih satu dan klik "Teruskan."

4

Isi semua maklumat yang anda ada mengenai item anda di berbagai bidang, seperti yang anda lakukan ketika menjual satu item. Pastikan anda memilih keadaan item, masukkan keterangan dan muat naik foto. Anda juga perlu memilih pilihan untuk butiran lain yang diperlukan ditandai dengan bintang, yang berbeza mengikut kategori.

5

Buka tab "Harga Tetap" apabila anda mencapai bahagian harga.

6

Masukkan harga untuk setiap item anda dan masukkan kuantiti di kotak "Kuantiti". Semua barang yang serupa dalam senarai mesti dijual dengan harga yang sama.

7

Isi maklumat yang tinggal, seperti yang anda lakukan dengan penjualan biasa, termasuk tetapan pembayaran, perincian penghantaran dan pilihan cukai penjualan. Tekan "Teruskan" di bahagian bawah halaman, semak senarai dan klik "Senaraikan item anda."