Cara Berjaya dalam Membuka Restoran Barbeque

Restoran barbeque mempertaruhkan reputasi mereka dengan persembahan barbeku asli. Sekiranya pelanggan berpendapat bahawa anda mempunyai barbeque yang baik, mereka akan setia untuk masa yang lama. Salah satu rahsia barbeque restoran adalah membuatnya tetap terasa seperti keluar dari panggangan halaman belakang. Namun, kejayaan anda akan bergantung pada faktor lain selain makanan, jadi lakukan kerja rumah anda untuk memastikan kejayaan anda dalam perniagaan restoran barbeque. Buat kesan pertama yang baik, dan perniagaan anda akan berkembang apabila masyarakat mendengar tentang anda.

1

Buat resipi anda. Restoran barbeku anda memerlukan sos yang unik dan kaedah memasak untuk menjadikan tambang menonjol dari pertandingan. Luangkan masa untuk mengembangkan persembahan anda, dan uji pada keluarga dan rakan. Anda memerlukan pelbagai hidangan, termasuk tulang rusuk, roti bakar daging lembu, sandwic daging lembu barbeque, stik dan daging babi barbeque. Pastikan mempunyai cukup banyak untuk memenuhi selera yang berbeza, kerana restoran barbeku cenderung menjadi lokasi keluarga. Anda perlu menarik perhatian semua anggota keluarga.

2

Pilih lokasi anda. Anda akan memerlukan tempat yang dapat dilihat orang semasa mereka berjalan atau berjalan. Pelanggan berpotensi akan melihat lokasi baru dan membuat rancangan untuk membawa keluarga mencuba makanan anda. Kerana restoran barbeku cenderung memiliki suasana Selatan dan tampilan pedesaan, hindari pusat membeli-belah. Cari lokasi yang boleh anda sesuaikan untuk menjadikannya seperti restoran desa di mana keluarga dapat bersantai.

3

Hiaskan bahagian dalam dengan daya tarikan Selatan. Sertakan plak, haiwan yang disumbat, alat pertanian dan gambar pemandangan negara termasuk gudang, ladang dan kuda. Harga barbeque mengingatkan orang-orang untuk berkelah dan berkumpul pada hari Ahad di taman atau halaman belakang, jadi pengaturan anda adalah salah satu perkara yang akan membuat pelanggan kembali untuk mendapatkan lebih banyak lagi. Mainkan muzik popular atau mainkan kumpulan muzik secara langsung pada hujung minggu. Matlamat anda adalah untuk memberikan suasana kebersamaan dan kesenangan masyarakat.

4

Pasarkan restoran anda ke gereja, organisasi masyarakat, pusat jagaan harian dan persatuan kejiranan. Termasuk rumah ibadat, kuil dan organisasi keagamaan. Kumpulan ini cenderung berorientasi keluarga, dan anda boleh menarik minat keluarga yang istimewa seperti pinggan kumpulan atau potongan harga untuk empat atau lebih. Ucapkan pembukaan dan tunjukkan aktiviti kanak-kanak seperti melukis wajah dan permainan di tempat. Juga mempunyai malam warga emas di mana anda menawarkan diskaun untuk orang yang berumur lebih dari 65 tahun.

5

Jual produk di restoran anda. Anda boleh menjual sos barbeque khas anda, campuran perasa dan baldi tulang rusuk anda sendiri boleh menjadi panas di rumah. Jangan lupa pakaian khas, juga topi dan t-shirt dengan logo anda di atasnya. Tawarkan pelekat bumper dan letakkan tikar yang tertera nama restoran anda. Anda bukan sahaja mempunyai sumber pendapatan tambahan dari produk ini, anda juga akan mendapat iklan percuma kerana pelanggan memaparkan logo anda di rumah dan di kereta mereka, juga ketika mereka memakai pakaian anda di khalayak ramai.

6

Menawarkan pesanan dalam talian dan perkhidmatan penghantaran. Anda tidak perlu menunggu pelanggan datang kepada anda. Buat laman web di mana pelanggan boleh memesan dan membawa makanan anda segar dan panas ke rumah mereka. Dengan cara ini, anda tidak akan selalu berada di atas kemampuan tempat duduk anda di restoran anda.