Pinjaman Jangka Pendek 90 Hari

Perbelanjaan yang tidak dijangka dapat dengan cepat membebankan anggaran kewangan yang sudah ketat. Kedua-dua individu dan perniagaan mungkin mendapati mereka memerlukan pembiayaan jangka pendek untuk membantu mengatasi masalah yang sukar. Pinjaman jangka pendek 90 hari memberikan penyelesaian sementara dalam keadaan di mana wang tunai tambahan dapat bererti perbezaan antara peningkatan perbelanjaan kewangan dan kestabilan kewangan. Walaupun pinjaman ini dapat membantu menyelesaikan masalah jangka pendek, kos kadar faedah biasanya berjalan lebih tinggi daripada biasa.

Pembiayaan Jangka Pendek

Jika dibandingkan dengan pinjaman jangka panjang, pembiayaan jangka pendek memenuhi pelbagai jenis keperluan kewangan untuk individu dan perniagaan. Pinjaman "peribadi" jangka pendek 90 hari, juga dikenali sebagai pinjaman gaji, dapat membantu merapatkan jurang antara hari gaji sekiranya berlaku perbelanjaan yang tidak dijangka. Pinjaman 90 hari peribadi boleh berjalan dari mana-mana dari $ 100 hingga $ 1,500 bergantung pada had yang ditetapkan oleh pemberi pinjaman, menurut laman web Cash Advance Alliance. Dalam kes pembiayaan perniagaan, pinjaman jangka pendek dapat membantu syarikat mengimbangi buku apabila perubahan pendapatan bermusim atau sementara menjadikannya sukar untuk memenuhi kewajiban kewangan yang sedang berlangsung. Dengan perniagaan, jumlah pinjaman boleh sangat berbeza bergantung pada jenis hubungan syarikat dengan pemberi pinjamannya dan pendapatan dan perbelanjaan keseluruhan perniagaan.

Pinjaman Peribadi

Sebagai sumber pembiayaan peribadi, pinjaman 90 hari menyediakan kaedah mudah untuk mendapatkan wang tunai cepat dengan keperluan kertas minimum. Sejumlah pemberi pinjaman pakar dalam menawarkan pinjaman 90 hari, dan banyak dari mereka memungkinkan untuk membuat permohonan secara dalam talian. Dengan pinjaman dalam talian, pemberi pinjaman dapat menghantar wang tersebut terus ke akaun bank seseorang pada hari yang sama seseorang itu memohon pinjaman tersebut. Tidak jarang bagi pemberi pinjaman gaji mempunyai syarat minimum, seperti peminjam mesti mempunyai akaun cek atau simpanan, berumur sekurang-kurangnya 18 tahun dan memperoleh pendapatan sekurang-kurangnya $ 1,000 sebulan, menurut laman web Cash Advance Alliance. Dengan syarat pinjaman minimum, pemberi pinjaman juga cenderung mengenakan kadar faedah yang lebih tinggi daripada yang seseorang perolehi apabila memenuhi syarat untuk pinjaman jangka panjang.

Pinjaman Perniagaan

Perniagaan dapat memperoleh pembiayaan jangka pendek melalui bank dan syarikat kewangan, serta melalui memanfaatkan aset dan sumber daya yang ada, seperti inventori dan sijil saham. Tidak seperti proses untuk memohon pinjaman peribadi selama 90 hari, perniagaan melalui proses kertas kerja dan kelayakan yang lebih mendalam. Selalunya, sejarah kredit dan hubungan syarikat dengan pemberi pinjaman mempengaruhi jenis kos yang terlibat dengan pinjaman jangka pendek. Perniagaan mungkin memerlukan pembiayaan jangka pendek dengan alasan yang berbeza, ada yang memerlukan lebih banyak wang daripada yang lain. Faktor-faktor ini menjadikan pilihan tertentu lebih baik daripada yang lain dari segi jenis pembiayaan yang diperlukan.

Kos

Pinjaman jangka pendek 90 hari biasanya menanggung yuran perkhidmatan bersama dengan kos kadar faedah untuk pinjaman peribadi dan perniagaan. Syarat perjanjian pinjaman memerlukan peminjam untuk menyetujui rancangan pembayaran balik, yang memerlukan bayaran perkhidmatan. Untuk pinjaman perniagaan jangka pendek, syarikat mungkin mempunyai pilihan untuk memberikan jaminan, yang dapat menurunkan biaya suku bunga pinjaman secara keseluruhan. Peminjam berisiko tinggi, seperti perniagaan dengan sejarah kredit yang lemah atau akaun gaji lambat yang diketahui, cenderung membayar kos kadar faedah yang lebih tinggi. Untuk pinjaman peribadi dan perniagaan, kegagalan membayar balik pinjaman boleh merosakkan penilaian kredit peminjam.