Adakah Perbadanan Perlu Memfailkan Penyata Cukai Pendapatan Persekutuan Apabila Tidak Ada Penjualan?

Individu yang tidak memperoleh satu sen pendapatan mungkin tidak perlu mengemukakan penyata cukai, tetapi peraturannya berbeza bagi syarikat. Di bawah kod cukai, setiap syarikat AS yang menjalankan perniagaan untuk memperoleh keuntungan mesti mengemukakan penyata cukai tanpa mengira sama ada ia menghasilkan wang. Ini berlaku untuk syarikat tradisional dan syarikat Subchapter S.

Keperluan Memfailkan

Arahan untuk Borang Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri 1120, penyata cukai standard bagi syarikat, cukup jelas: Semua syarikat yang berpusat di Amerika Syarikat "mesti mengemukakan penyata cukai pendapatan sama ada mereka mempunyai pendapatan kena cukai atau tidak." Peraturan yang sama berlaku untuk syarikat perkongsian dan tanggungan terhad yang telah memilih untuk dikenakan cukai seperti syarikat.

Satu-satunya pengecualian adalah untuk syarikat yang dikecualikan daripada cukai di bawah Seksyen 501 Kanun Hasil Dalam Negeri. Itu termasuk badan amal, yayasan dan institusi bukan untung lain - dan bahkan mereka mesti mengemukakan pulangan sekiranya mereka mempunyai jenis pendapatan tertentu.

Syarikat S

Sekiranya perniagaan anda disusun sebagai sebuah syarikat Subchapter S - apa yang disebut oleh kod cukai sebagai "syarikat perniagaan kecil," anda mempunyai ruang yang tidak terlalu goyah. Status sub Bab S membebaskan syarikat daripada perlu membayar cukai pendapatan korporat, tetapi status itu harus diminta dari IRS.

Mencari dan menerima status S corp mewajibkan anda mengemukakan penyata cukai tahunan. Walaupun korps S tidak membayar cukai, mereka tetap harus mengemukakan penyata menggunakan Borang 1120S untuk mendokumentasikan keuntungan dan kerugian mereka. Pemegang saham mereka bertanggungjawab untuk cukai atas sebarang keuntungan, tetapi mereka juga dapat menghapus kerugian.

Jejak Kertas

Walaupun tidak diwajibkan oleh undang-undang, itu adalah kepentingan syarikat anda untuk mengajukan penyata cukai walaupun tidak ada penjualan. Memfailkan pulangan mengekalkan jejak kertas dengan IRS. Sekiranya anda mengemukakan pulangan yang menunjukkan pendapatan setiap tahun dan tiba-tiba tidak memfailkan pada tahun tertentu, IRS mungkin bertanya tentang aktiviti perniagaan anda pada tahun itu, yang dapat membuka keseluruhan perniagaan anda untuk diteliti lebih lanjut. Untuk perniagaan baru, mengemukakan pulangan membantu mewujudkan jejak kertas.

Menghapus Kerugian

Hanya kerana syarikat tidak mempunyai penjualan tidak bermakna perniagaan tidak mempunyai aktiviti kewangan untuk melaporkan penyata cukai. Sekiranya anda seorang pemula, anda mungkin mempunyai kos untuk dihapus sebagai perbelanjaan perniagaan.

Perniagaan berterusan yang tidak aktif mungkin mempunyai yuran pelesenan, cukai francais atau kos lain yang harus dibayarnya hanya untuk mengekalkan hak undang-undangnya untuk menjalankan perniagaan, serta perbelanjaan susut nilai dan pelunasan aset yang berhak dituntut. Anda tidak mempunyai pendapatan untuk tahun tertentu, kos seperti ini menghasilkan kerugian bersih, dan kod cukai membolehkan anda membawa kerugian ini ke tahun-tahun mendatang, atau kembali ke tahun-tahun yang lalu, untuk mengimbangi pendapatan pada tahun-tahun tersebut dan mengurangkan keseluruhan beban cukai.