Menukar HDMI ke DVI-D

Pejabat anda penuh dengan tali. Kabel HDMI sentiasa diperlukan dan proses penyambungan monitor, terutama monitor dua tanpa perjalanan mingguan ke kedai elektronik adalah sesuatu yang menyusahkan. Nasib baik, anda boleh menukar dan melakukan HDMI ke DVI _, _ tanpa langkah yang rumit. Penukaran paling kerap digunakan untuk menyambungkan monitor ke modem atau untuk menyambungkan komputer anda ke televisyen untuk persembahan. Walau bagaimanapun, anda memerlukan penyesuai khas untuk menjadikan penukaran berfungsi dengan betul.

Memaksimumkan Sambungan HDMI ke DVI

Anda harus membeli penyesuai untuk membuat sambungan ini berfungsi agar anda dapat menggunakannya lebih dari satu kali. Ramai orang menggunakan penukar HDMI untuk sistem teater rumah. Ini membolehkan anda menyambungkan komputer riba ke televisyen skrin besar anda.

Sebagai alat teater rumah, penukar sangat bagus untuk permainan dan menonton filem yang hanya tersedia di komputer riba anda. Dalam suasana pejabat, banyak kegunaan akan menjadi jelas. Anda boleh membuat persembahan pada komputer riba dan menghubungkan komputer ke skrin besar pejabat anda untuk dipersembahkan dalam format besar.

Membuat persembahan jualan dengan maklumat yang dipaparkan di televisyen besar juga merupakan kaedah terbaik untuk visual menarik minat prospek anda. Menggunakan fungsi untuk perjumpaan pasukan dan sesi latihan adalah penggunaan penukar HDMI ke DVI yang biasa dan sangat berkesan.

Membuat Penukaran

Anda mempunyai beberapa pilihan penukar yang ada. Satu pilihan biasa adalah kabel tunggal dengan penyambung HDMI di satu hujung dan penyambung DVI-D di hujung yang bertentangan. Pasangkan hujung HDMI ke komputer anda dan DVI-D ke televisyen anda.

Pilihan lain adalah penukar yang sesuai dengan kabel HDMI anda yang ada. Pasangkan hujung output HDMI anda ke penukar dan hujung penukar DVI-D ke dalam televisyen anda. Seluruh prosesnya mudah dan memerlukan beberapa saat untuk diselesaikan.

Perlu diingat bahawa kabel anda tidak akan mengangkut audio dari komputer ke televisyen. Anda mesti menyambungkan kabel audio yang terpisah untuk memasangkan suara di antara kedua-dua peranti. Walau bagaimanapun, masa audio dan video akan selaras ketika anda menambahkan kabel audio.

Menguji Sistem

Hidupkan skrin komputer anda untuk mula menguji sistem. Anda tidak perlu membuka aplikasi, hanya skrin langsung. Pastikan semua kabel terpasang dan disambungkan dengan baik dan hidupkan kuasa televisyen.

Biasanya, televisyen tidak akan langsung memaparkan skrin komputer berpasangan. Tekan butang Input pada alat kawalan jauh atau panel kawalan televisyen anda. Putar melalui pilihan input, sehingga skrin komputer anda dapat dilihat di televisyen. Salah satu skrin input tambahan akan menunjukkan paparan.

Sekarang, buka persembahan anda, dan lakukan ujian untuk memastikan semuanya kelihatan baik. Uji audio, jika mahu, juga. Setelah mengesahkan bahawa ujian dijalankan berjaya, sistem anda siap digunakan secara berkala. Mana-mana komputer dengan output HDMI atau DVI-D juga akan berfungsi.