Cara Meletakkan Tandatangan Tulisan Tangan ke iPad

Dengan iPad Apple, tidak perlu mencetak salinan dokumen untuk ditandatangani dengan pena; anda boleh menggunakan paparan skrin sentuh iPad untuk menambahkan tandatangan anda terus ke dokumen. Terdapat aplikasi yang tersedia dari App Store, sama ada percuma atau dengan harga nominal, yang direka khusus dengan tanda tangan. Sekiranya anda sudah memuatkan aplikasi menggambar di iPad anda, anda juga dapat menggunakannya untuk menulis tanda tangan anda dan kemudian menyimpannya sebagai fail gambar dalam Rol Kamera iPad.

1

Muat turun dan pasang aplikasi yang dirancang untuk merakam tandatangan dari App Store iPad. Tanda Tangan dan Autograf saya adalah dua contoh aplikasi yang direka khas dengan tanda tangan. SIGNificant Signature Capture direka untuk memasukkan tandatangan terus ke dalam dokumen, seperti kontrak dalam format PDF.

2

Lancarkan aplikasi. Sekiranya anda menggunakan Tandatangan Saya atau Autograf, anda boleh menulis nama anda sebaik sahaja aplikasi dibuka. Sekiranya anda menggunakan SIGNificant Signature Capture, buka dokumen yang memerlukan tandatangan anda, seperti dokumen kontrak yang diemail ke iPad anda dan kemudian tatal ke tempat di mana anda ingin meletakkan tandatangan anda.

3

Tulis tandatangan anda di skrin iPad. Anda boleh menggunakan jari anda, walaupun anda mungkin perlu berlatih beberapa kali jika anda tidak terbiasa menandatangani nama anda dengan cara ini. Stylus yang direka untuk paparan skrin sentuh harus memberi anda tanda tangan lebih seperti tanda tangan harian anda, kerana anda dapat memegang stylus seperti yang anda lakukan dengan pen.

4

Salin tandatangan ke papan keratan iPad untuk menampalnya ke aplikasi atau e-mel lain. Anda juga boleh menyimpan tandatangan untuk digunakan kemudian atau mengeksportnya melalui e-mel atau perkhidmatan awan seperti DropBox.

Menggunakan Aplikasi Lukisan

1

Lancarkan aplikasi gambar seperti Paper by Bamboo, Paper by FiftyThree atau Procreate.

2

Tulis tandatangan anda di skrin iPad menggunakan jari anda atau stylus skrin sentuh.

3

Simpan gambar sebagai JPG, atau salin gambar ke papan keratan iPad anda sehingga anda dapat memasukkannya ke dalam dokumen, mesej e-mel atau tempat lain di mana anda perlu menggunakan tandatangan anda. Imej yang disimpan dari aplikasi melukis disimpan dalam gulungan kamera dalam aplikasi Foto.