Cara Menyegerakkan Dua iPad Bersama

Menyelaraskan dua iPad syarikat anda membolehkan anda menggabungkan kandungan perniagaan penting dan berkongsi sambungan data selular untuk tugas yang berkaitan dengan Internet. Cara anda menyegerakkan kedua-dua iPad bergantung pada jenis penyegerakan yang ingin anda lakukan. Sekiranya anda ingin menyegerakkan kandungan antara kedua-dua peranti, manfaatkan perkhidmatan iCloud asli yang tersedia di iPad. Sekiranya anda ingin menyegerakkan sambungan data selular iPad ke iPad lain, manfaatkan ciri Hotspot Peribadi. Personal Hotspot menyegerakkan kedua-dua peranti tersebut sehingga kedua-duanya dapat mengakses Internet melalui satu sambungan.

1

Sentuh ikon "Tetapan" pada skrin utama iPad pertama untuk memuatkan aplikasi Tetapan.

2

Sentuh "iCloud" dan kemudian masukkan ID dan kata laluan Apple anda di medan yang disediakan.

3

Tekan butang "Rumah" untuk mengembalikan layar Utama, dan kemudian sentuh ikon "Tetapan" sekali lagi untuk memuat semula aplikasi Tetapan.

4

Sentuh pautan "iTunes dan App Store" dan pilih kandungan yang ingin anda segerakkan antara iPad anda.

5

Ulangi langkah 1 hingga 4 pada iPad kedua anda untuk menyegerakkan kandungan yang dipilih antara kedua-dua peranti.

1

Sentuh ikon "Tetapan" pada iPad yang mempunyai sambungan data selular. Salah satu iPad mesti diaktifkan selular agar penyegerakan Hotspot Peribadi berfungsi.

2

Sentuh "Selular", sentuh "Hotspot Peribadi" dan kemudian alihkan butang "Hotspot Peribadi" maya ke kedudukan Hidup untuk mengaktifkan Hotspot Peribadi. Setelah Hotspot Peribadi diaktifkan, iPad anda memaparkan kata laluan hot-spot di sebelah tajuk Kata Laluan Wi-Fi. Perhatikan kata laluan ini.

3

Sentuh ikon "Tetapan" pada skrin utama iPad kedua, dan kemudian ketuk "Wi-Fi."

4

Sentuh nama sambungan Hotspot Peribadi iPad pertama pada senarai rangkaian yang tersedia yang dipaparkan di skrin Wi-Fi iPad kedua.

5

Masukkan kata laluan Hotspot Peribadi iPad pertama di medan yang disediakan untuk mula menyegerakkan sambungan data selular antara kedua-dua peranti.