Cara Membuka Fail DMSD

Sambungan fail DMSD dikaitkan dengan Roxio MyDVD, program perisian yang digabungkan dalam Roxio Creator. Perisian ini membolehkan pengguna menambahkan kesan khas dan peralihan ke video peribadi dan tayangan slaid foto. Projek Roxio MyDVD disimpan ke cakera dalam format DMSD, dan hanya dapat dibuka dalam Roxio. Anda boleh menukar fail DMSD ke dalam format yang dapat dibuka dengan program lain.

1

Muat turun perisian Roxio Creator ke komputer anda. Muat turun boleh didapati dari laman web Roxio di roxio.com. Mulai tahun 2012, anda mesti mempunyai Windows XP atau yang lebih baru di komputer anda untuk berjaya menambahkan Roxio Creator, serta Windows Media Player versi 10, 11 atau 12. Anda boleh membeli perisian tersebut dalam bentuk muat turun dalam talian, atau memesan cakera yang mengandungi program.

2

Masukkan DVD yang mengandungi projek MyDVD anda ke dalam pemacu yang sesuai pada komputer anda.

3

Pergi ke menu Mula di komputer anda dan klik "Komputer."

4

Klik dua kali pada DVD yang mengandungi projek MyDVD anda. DVD akan dibuka dalam Roxio Creator secara automatik. Sekiranya anda diminta untuk memilih program untuk membuka fail anda, pilih Roxio Creator dari senarai.