Cara Menamatkan Akaun PayPal

Menamatkan akaun PayPal secara kekal yang digunakan untuk perniagaan kecil anda tidaklah rumit, tetapi memerlukan perancangan. Akaun PayPal harus berada dalam keadaan baik dan tanpa dana sebelum anda menamatkannya. Anda tidak dapat menutup akaun anda jika ada pembayaran atau pertikaian tertunggak, atau jika mempunyai baki negatif. Semasa anda menutup akaun pendua, perhatikan setiap maklumat yang anda perlukan untuk akaun utama anda. Sekiranya perlu, beritahu pelanggan atau rakan sekerja bahawa akaun anda ditutup, dan beritahu mereka cara alternatif untuk membuat pembayaran.

1

Log masuk ke akaun PayPal anda dan anda akan melihat gambaran keseluruhan akaun anda. Sekiranya terdapat dana di akaun anda, gulirkan "Tarik Dana" dan klik "Tarik Dana ke Akaun Bank anda." Masukkan jumlah penuh baki PayPal anda, pilih akaun bank dan klik "Teruskan." Semak butirannya dan klik "Kirim". Mungkin diperlukan tiga hingga empat hari untuk memasukkan dana ke dalam akaun bank anda. Setelah pemindahan dana selesai, teruskan dengan menutup akaun PayPal anda.

2

Pergi ke gambaran keseluruhan akaun anda, klik "Profil" dan klik "Wang Saya."

3

Klik "Kemas kini" di sebelah akaun bank, klik "Alih Keluar", kemudian tinjau butirannya dan klik "Buang". Selesaikan proses untuk setiap akaun bank untuk membuang semua maklumat kewangan anda.

4

Klik "Kembali ke Profil Saya" dan kemudian klik "Kemas kini" di sebelah kad debit dan kredit. Klik "Buang" di sebelah kad kredit atau debit, kemudian ikuti langkah-langkah untuk mengesahkan penghapusan kad dari akaun. Keluarkan semua kad kredit dan debit dari akaun.

5

Klik "Kembali ke Profil Saya" dan kemudian klik "Tetapan Saya."

6

Klik "Tutup Akaun" di sebelah jenis akaun.

7

Klik "Teruskan" dan kemudian klik kotak centang di sebelah alasan menutup akaun anda.

8

Baca maklumat dan klik "Teruskan."

9

Klik "Tutup Akaun" untuk menamatkan akaun PayPal anda.