Cara Mendapatkan Perniagaan Sewa Peralatan

Industri penyewaan peralatan berkembang, dan jika anda mencari peluang perniagaan, ini mungkin peluang anda untuk mendapatkan yang menguntungkan. Bagaimanapun, kebanyakan pendapatan perniagaan sewa di Amerika Syarikat sebenarnya berasal dari penyewaan alat dan peralatan, merangkumi pendapatan tahunan sekitar $ 2 bilion. Sekiranya anda ingin mengubah tren penyewaan peralatan tersebut menjadi peluang keusahawanan, berikut cara melakukannya.

Bercakap dengan Pelanggan Berpotensi Anda

Adakah anda melihat peningkatan pembinaan di kawasan anda, atau jumlah penyewa yang luar biasa tinggi yang menceburkan diri dalam perniagaan membalikkan rumah? Sekiranya demikian, mungkin terdapat kenaikan pasaran di kawasan anda untuk penyewaan peralatan. Untuk mengisi pasaran itu, pertama anda perlu mengetahui apa yang dicari oleh bakal pelanggan anda. Ini membantu anda menentukan jenis peralatan yang ingin disewa oleh pelanggan, berapa banyak yang akan anda bayar dan berapa banyak perniagaan yang boleh anda harapkan.

Hubungi syarikat pengubahsuaian rumah, pembina dan syarikat pembinaan tempatan. Tanyakan kepada mereka jenis peralatan yang paling sering mereka gunakan, jenama mana yang mereka sukai, julat harganya dan jenis projek yang biasanya mereka jalani. Secara keseluruhan, anda mahu setiap syarikat menjawab soalan berikut:

 • Apakah jenis peralatan yang anda mahu sewa?

 • Peralatan jenama apa yang paling anda percayai?

 • Berapa yang anda sanggup bayar untuk menyewa peralatan untuk projek pembinaan anda?

 • Apakah perkhidmatan lain yang anda mahukan untuk ditawarkan oleh syarikat sewa?

Ini akan membantu anda membayangkan bagaimana syarikat penyewaan peralatan anda akan berjaya di kawasan anda, dan berapa margin keuntungan anda.

Stok Inventori Terbaik Yang Ada

Pada mulanya, ini semua mengenai kualiti, bukan kuantiti. Mempunyai peralatan yang pasti ingin disewa oleh bakal pelanggan di kawasan anda - bukan barang yang anda fikir mungkin mereka perlukan. Berdasarkan perbualan anda dengan perniagaan tersebut, beli inventori minimum anda yang layak. Anda tidak mahu menghabiskan wang untuk peralatan yang tidak akan pernah disewa oleh orang lain, dan lebih mudah untuk mengetahui apa lagi yang harus anda beli dari masa ke masa daripada mencuba dan mengimbangi kos yang tenggelam dari peralatan yang tidak berguna.

Pastikan semasa membeli inventori anda bahawa anda mendapat tawaran terbaik yang anda dapat. Sekiranya syarikat tempatan yang anda bincangkan tidak begitu mementingkan nama jenama mewah, jangan buang wang anda. Pertimbangkan juga membeli peralatan terpakai, yang dapat menjimatkan banyak wang.

Menurut data banci dari tahun 2007, kos permulaan purata untuk perniagaan penyewaan peralatan adalah $ 75,000. Walau bagaimanapun, jumlah ini berbeza-beza bergantung pada tempat anda berada dan jenis peralatan yang anda ingin sewa. Sekiranya anda memerlukan usaha peralatan berat untuk memberi tumpuan kepada alat berskala lebih kecil, misalnya, kos anda lebih rendah untuk menyimpan inventori anda dan dengan itu menurunkan kos permulaan anda dengan ketara.

Tetapkan Belanjawan Anda

Membeli inventori anda mungkin akan menjadi perbelanjaan perniagaan pendahuluan terbesar anda, tetapi pertimbangkan juga barang yang lebih kecil, seperti ruang untuk penyimpanan peralatan dan gaji untuk kakitangan. Anda juga mahu membuat anggaran untuk insurans. Orang-orang yang bukan pekerja anda akan menggunakan peralatan anda, yang boleh membuat anda tidak bertanggungjawab sekiranya peralatan tersebut rosak atau menyebabkan kecederaan pada seseorang semasa disewakan. Terdapat beberapa polisi insurans asas yang ingin anda tetapkan:

 • Tanggungjawab umum untuk melindungi anda dan kakitangan anda sekiranya peralatan anda menyebabkan kecederaan badan atau kerosakan harta benda semasa disewakan. Sebilangan besar perniagaan kecil membayar antara $ 400 hingga $ 600 setahun untuk polisi liabiliti umum.

 • Insurans harta tanah untuk melindungi setiap ruang yang berkaitan dengan perniagaan yang anda miliki, kandungan ruang itu dan barang-barang sewaan anda. Polisi insurans harta tanah komersil rata-rata sekitar $ 750 per tahun.

 • Kenderaan komersial untuk menampung perbelanjaan kecederaan dan kerosakan harta benda untuk anda atau pekerja anda yang memandu di tempat kerja. Harga untuk polisi ini bergantung pada rekod pemanduan anda dan pekerja anda, tetapi insurans kenderaan komersial biasanya berharga antara $ 1,200 dan $ 2,400 untuk kereta dan antara $ 800 hingga $ 2,000 untuk trak.

 • Pampasan pekerja untuk melindungi pekerja anda sekiranya mereka cedera di tempat kerja - tidak semua negeri memerlukan ini. Kadar untuk polisi ini berbeza mengikut negeri, dari $ 0,75 per $ 100 dalam upah pekerja di Texas hingga $ 2,74 setiap $ 100 dalam upah pekerja di Alaska.

Bercakap dengan ejen insurans untuk menentukan jenis perlindungan lain yang mungkin diperlukan oleh perniagaan anda.

Sebaik sahaja anda mempunyai idea umum mengenai perbelanjaan yang anda hadapi, sudah tiba masanya untuk mengatur rancangan untuk akhirnya menghasilkan keuntungan. Tetapkan harga untuk penyewaan peralatan anda yang akan membantu anda melaksanakan rancangan itu.

Sediakan Pengabaian untuk Pelanggan Tandatangan

Syarikat penyewaan peralatan biasanya meminta pelanggan mereka menandatangani beberapa perjanjian untuk mengambil barang untuk disewa, termasuk yang berikut:

 • Perjanjian ganti rugi , yang memastikan pelanggan mengambil tanggungjawab kewangan sekiranya syarikat anda digugat kerana tanggungjawab semasa peralatan berada di tangan pelanggan.

 • Perjanjian tanpa bahaya , di mana pelanggan bersetuju untuk menjadikan syarikat anda tidak berbahaya sekiranya pelanggan bertanggungjawab atas kecederaan atau kerosakan harta benda yang dialami oleh peralatan anda.

 • Amaran penukaran , yang menjelaskan bahawa jika pelanggan tidak mengembalikan peralatan sewaan seperti yang ditentukan, syarikat anda dapat menganggapnya sebagai pencurian dan caj akhbar.

Buat pengecualian ini sebelum melakukan sebarang perniagaan untuk melindungi syarikat anda daripada liabiliti yang tidak diingini.

Dapatkan Nama Anda Di Luar sana

Buat kehadiran web, termasuk laman media sosial dan laman web yang kelihatan profesional yang merangkumi semua maklumat yang perlu dihubungi oleh bakal pelanggan untuk mendapatkan sebut harga atau membuat tempahan sewa. Keluarkan juga iklan di koran tempatan, dan terus berhubung dengan syarikat pembinaan yang telah menjawab soalan anda sejak awal. Mereka mungkin akhirnya menjadi pelanggan jangka pertama dan terpanjang.