Cara Membeli Lebih Dari Satu Item dari Penjual eBay

Semasa melayari eBay, tidak jarang terdapat lebih daripada satu item yang dijual oleh penjual yang anda ingin beli. Mencuba membeli lebih dari satu item boleh menjadi sukar kerana memerlukan anda melakukan langkah tambahan yang biasanya tidak anda ambil. Penjual boleh menawarkan invois gabungan pada item "Beli Sekarang". Pastikan anda mendapat resit untuk barang yang anda beli, dan bayar sekali sahaja untuk pembelian yang anda buat. Kadang kala, anda dapati penjual bersedia menawarkan potongan harga untuk membeli lebih dari satu produk.

1

Log masuk ke akaun eBay anda dan cari penjual dari mana anda ingin membeli.

2

Cari item pertama yang ingin anda beli dan klik "Beli Sekarang." Ini akan membawa anda ke skrin yang menanyakan bagaimana anda ingin membayar barang tersebut. Ini hanyalah skrin tinjauan sebelum pembayaran terakhir; di bahagian bawah adalah butang untuk "Terus Belanja." Klik butang ini.

3

Pilih item tambahan yang ingin anda beli, satu demi satu, menggunakan proses yang sama sehingga anda bersedia untuk mendaftar keluar.

4

Pilih antara "PAY" dan "Minta Penjual untuk Faktur." Bayaran akan membimbing anda melalui proses pembayaran standard. Sebaiknya meminta invois kepada penjual, kerana memberi peluang kepada penjual untuk menerapkan potongan harga yang mungkin anda kumpulkan di muka.

5

Bayar barang anda melalui pembayaran dan periksa e-mel anda untuk mengetahui invois pengesahan. Periksa tab "Bayar Sekarang" di bawah "My eBay" untuk melihat baki hutang yang masih ada. Anda harus menerima satu invois yang menyenaraikan semua item di bawah satu jumlah.