Apakah Beberapa Aplikasi untuk Mengosongkan RAM Anda di iPhone Anda?

Satu-satunya aplikasi yang anda perlukan untuk membersihkan RAM dan fail sementara dari penyemak imbas Safari iPhone anda ialah Safari sendiri; ciri itu sudah tersedia dalam tetapan aplikasi Safari. Walau bagaimanapun, jika anda ingin memasang aplikasi yang akan membersihkan cache RAM dan fail sementara dari aplikasi lain di iPhone anda, anda boleh memilih dari beberapa aplikasi yang berjalan pada peranti itu sendiri atau memasang perisian pada PC anda dan menjalankannya semasa iPhone disambungkan ke komputer.

Kosongkan Cache dan Fail Sementara untuk Safari

Untuk membersihkan fail sementara, cache dan kuki Safari, luncurkan aplikasi Tetapan, kemudian klik tab "Safari". Pilih pilihan "Hapus Kuki dan Data", kemudian ketuk pilihan "Hapus Kuki dan Data" sekali lagi dalam permintaan pengesahan. Semua fail sementara, kuki dan fail cache dihapuskan dari penyemak imbas.

Membersihkan Aplikasi

Aplikasi seperti The Cleaner direka untuk membersihkan RAM dan menghapus fail sampah semasa dipasang dan dijalankan di iPhone anda. Aplikasi seperti Monitor Sistem akan menunjukkan kepada anda aplikasi mana yang menggunakan sumber daya paling banyak pada peranti anda, jadi anda boleh mempertimbangkan untuk menyahpasang aplikasi intensif sumber. Kedua-dua Cleaner dan Monitor Sistem boleh didapati dari iTunes. Akhirnya, aplikasi seperti PhoneClean berjalan di komputer anda semasa iPhone disambungkan dengan kabel USB untuk mengenal pasti dan membuang fail sampah dan sementara (lihat Sumber).